Home / Algemeen / Drie kinderopvanglocaties in Etten-Leur verdienen het Groen Licht-certificaat

Drie kinderopvanglocaties in Etten-Leur verdienen het Groen Licht-certificaat

Wethouder Jan Paantjens reikte op woensdag 5 februari het Groen Licht!-certificaat uit aan drie kinderopvanglocaties.

Zij ontvangen dit certificaat voor hun inzet voor de verkeersveiligheid van jonge kinderen. Normaal zou Wethouder Kees van Aert de Groen Licht!-certificaat uitreiken, maar hij was helaas geveld door de griep.

Norlandia

De Groen Licht! certificaten werden uitgereikt aan drie vestigingen van kinderopvangorganisatie Norlandia: de Hasselbraam, de Ontdektuin en Buitenpret. Deze kinderdagverblijven werden goed beoordeeld op hun portfoliomap. Hierin houden ze documenten, verslagjes, foto’s en filmpjes bij die te maken hebben met beleid, verkeerseducatie binnen en buiten, een verkeersveilige omgeving en communicatie met de ouders.  

Verkeersveiligheid jongste inwoners

De gemeente Etten-Leur zet in op verkeersveiligheid. Ook voor de jongste inwoners. Jonge kinderen van 0-4 jaar pikken juist ongemerkt veel op over verkeersregels en gedrag in het verkeer. Op jonge leeftijd zijn ze erg gevoelig voor het ontwikkelen van routines. Het is daarom erg zinvol om al met jonge kinderen en ouders samen aan de slag te gaan rondom het thema verkeer. 

Groen Licht!

Keurmerk Groen Licht! Is door Edux Onderwijspartners ontwikkeld speciaal voor de jongste verkeersdeelnemers (0-4 jaar). Dit verkeerskeurmerk zorgt voor borging en verbreding van het verkeersthema bij jonge kinderen op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Ook zorgt het voor een doorgaande lijn naar de basisscholen en bevordert het de samenwerking tussen kinderopvang en basisscholen. Etten-Leur is een van de elf gemeenten in Brabant die hieraan meedoet.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *