Home / Gemeente / De Week van ons water gaat van start

De Week van ons water gaat van start

De gemeente Etten-Leur organiseert van 10 tot en met 19 mei, samen met andere gemeentes en waterpartners in Brabant, de Week van ons water. Door de klimaatverandering is het belangrijk dat we slim omgaan met ons water. Dit kunnen gemeentes niet alleen, aangezien een groot gedeelte van de grond uw bezit is. In de gemeente Etten-Leur wordt door middel van twee leuke en leerzame activiteiten aandacht gevestigd op water in de regio.

Op zaterdag 11 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur een Watermarkt bij Life & Garden. Bij verschillende kraampjes wordt informatie gegeven over mogelijkheden voor inwoners om zelf slim met water om te gaan. Verder zijn er demonstraties, een interactieve game en een loterij om een regenton te winnen. Wethouder Kees van Aert vertelt tijdens de Watermarkt om 13:00 uur over het belang van water in Etten-Leur. Ook reikt hij een waardebon uit t.w.v. 125,- aan de winnaar van de fotoactie.

De andere activiteit is op zaterdag 18 mei. Er zijn die dag twee Waterwandelingen door Etten-Leur. Onder leiding van een ervaren IVN-gids leert u tijdens de wandeling over natuur, water en klimaataanpassingen. De wandelingen zijn gratis en starten om 13:30 uur en 15:00 uur vanaf Jachthaven de Turfvaart.

Voor meer informatie over de Week van ons water, de Watermarkt en aanmelden voor de Waterwandeling kunt u kijken op de website www.etten-leur.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *