Home / 112 - Politie berichten / Damhert zorgt voor gevaarlijke situaties op A58

Damhert zorgt voor gevaarlijke situaties op A58

Afgelopen nacht heeft de politie meerdere meldingen gekregen van een Damhert wat voor gevaarlijke situaties op de snelweg zorgde. Het beest heeft voor meerdere gevaarlijke situaties gezorgd op onder andere de Rijksweg A58, waarbij automobilisten nog maar net uit konden wijken voor het hert.

Omdat de politie het Damhert niet gevangen kregen is hij bij de eerste keer aantreffen door de politie over de geluidswal het bos ingedreven. Na het aantreffen van het hert heeft de politie contact gehad met Staatsbosbeheer. De jachtopzichter vertelde de politie dat het hert de afgelopen dagen ook in HoevenPrinsenbeek en Etten-Leur voor gevaarlijke situaties heeft gezorgd.

Enkele minuten later, nadat de politie het hert het bos ingedreven had kregen zij nogmaals de melding van een hert, nu op de weg richting Wijk Grauwe Polder Etten Leur. Na een zoektocht in de wijk aldaar, volgde snel een nieuwe melding van een automobilist die het hert bijna had aangereden ter hoogte van de Rode Poort. Direct hier op volgend kreeg de politie de melding van een groot agressief hert op de Spoorlaan te Etten-Leur.

Ter hoogte van het spoor aan de Spoorlaan troffen zij het hert na een zoektocht van twee uur aan. Helaas, gezien de gevaarlijke situaties die het hert al enkele dagen achter elkaar veroorzaakt is door staatsbosbeheer besloten het hert af te schieten

Bron en Foto : politie team Weerijs

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.