Home / Algemeen nieuws / Coalitieonderhandelingen tussen APB, CDA en Ons Etten-Leur voortijdig beëindigd

Coalitieonderhandelingen tussen APB, CDA en Ons Etten-Leur voortijdig beëindigd

Ons Etten-Leur is door het APB in eerste instantie niet meer uitgenodigd voor het vervolg van de coalitieonderhandelingen. Aanleiding hiervoor is de twijfel bij het APB of de samenwerking tussen deze partijen het 4 jaar vol zou houden. Vertegenwoordigers van de 3 fracties zijn een tweetal keer bij elkaar gekomen. Gezien het verloop van deze gesprekken, heeft procesbegeleider Frans Dingenouts afgelopen zaterdag 14 april de lijsttrekkers uitgenodigd om het proces tot dat moment te bespreken.

Hieruit is naar voren gekomen dat er te veel twijfels zijn over een succesvol verder verloop van de onderhandelingen. Belangrijk is om te melden dat de 3 partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan.

Er vinden geen verdere onderhandelingen plaats tussen APB, CDA en Ons Etten-Leur. Op donderdag 19 april is er om 19:30 in het vergadercentrum in het oude raadhuis een openbare bijeenkomst over het vervolg van het coalitieproces. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen alle 8 fracties in de gemeenteraad.

Lia Boeren: Ik vind het echt ontzettend jammer, dat we niet vanuit de coalitie de kans krijgen om echt iets te kunnen veranderen voor de inwoners. Er zijn heel veel taken binnen sociale zaken naar de gemeente overgebracht. Dat is opgezet, maar nu is het de tijd om die te verbeteren en aan te scherpen. Uiteraard deden we dat en blijven we dat doen vanuit de oppositie, maar als onderdeel van de coalitie zagen we nog meer mogelijkheden. Het is zonde dat we niet meer verder mogen, net nu de onderhandelingen de inhoudelijke fase in gingen. We staan open om terug aan te schuiven bij de onderhandelingen, maar dan wel als alles open en eerlijk vanaf het begin besproken wordt.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.