Home / Algemeen / Burgemeester plant boom in het teken van 50 jaar Etten-streepje-Leur

Burgemeester plant boom in het teken van 50 jaar Etten-streepje-Leur

Dit jaar bestaat het verbindingstreepje tussen Etten-Leur “Ut Stripke” 50 jaar. In het teken van dit jubileum plantte burgemeester De Vries samen met wethouder Van Aert vandaag een boom nabij de oude grens tussen Etten en Leur aan de Brabantlaan . Dit deden zij onder toeziend oog van ‘Prins Ut Stripke’ en zijn gevolg. Burgemeester De Vries had speciaal voor deze gelegenheid  een streepjespak aangedaan.

De boom die zij geplant hebben is een tweestammige moeraseik. De twee stammen staan symbool voor de twee eenheden, in dit geval twee dorpen Etten en Leur, die een halve eeuw geleden een geheel vormden en dit tot op de dag van vandaag nog steeds doen. Samen vormen de stammen één levend wezen. Bij de boom is een bordje geplaatst met daarop informatie over de symboliek van de boom en het verhaal achter de voormalige grens.

Buiten de tweestammige moeraseik die vanmiddag is geplant word ook de rotonde Vosdonk – Roosendaalseweg een blijvende herrienering aan het jubileum van “Ut Stripke”, Hier zullen 50 zuilvormige bomen worden geplant. Een voor ieder jaar dat het “Ut Stripke” nu bestaat. Door de centrale ligging bij de snelweg A58 en industriegebied Vosdonk vormt de rotonde als het ware een toegangspoort tot Etten-Leur centrum. De bomen zullen vermoedelijk in het plantseizoen van 2020 worden geplant. Dit omdat er op de rotonde een waterberging wordt aangelegd. De gemeente wil voorkomen dat de pas geplante bomen bij de werkzaamheden schade oplopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *