Home / Agenda tip / Burgemeester op bezoek bij Seniorenhart in Nieuwe Nobelaer

Burgemeester op bezoek bij Seniorenhart in Nieuwe Nobelaer

Vrijdagochtend was burgemeester Miranda de Vries op bezoek bij het Seniorenhart in Nieuwe Nobelaer. Ze kreeg daar een demonstratie van wat het Seniorenhart doet en kan betekenen voor de senioren in onze samenleving.

Het Seniorenhart organiseert elke vrijdag gezellige bijeenkomsten in de Nieuwe Nobelaer. Steeds zijn er verschillende leuke activiteiten zoals: meezingen op muziek, theatersketches, muziekoptredens, bewegen op muziek, geheugentraining, diverse spellen, presentaties, lezingen en workshops. De bijeenkomsten starten met een kopje koffie/ thee en even gezellig bijkletsen. Zo ook afgelopen vrijdag. In de bibliotheek van de Nieuwe Nobelaer worden alle stoelen bij elkaar gezet en de koffiemachine draait overuren. Iedereen wordt ontvangen door Els de Lange-van Haperen uit Etten-Leur, zij is de oprichter van het Seniorenhart.

Als de burgemeester binnenkomt, is iedereen al druk met elkaar in gesprek en heeft de groep een grote gezellige kring gevormd. Nadat de burgemeester door iedereen welkom is geheten, neemt zij plaats in deze gezellige groep met mensen. Als iedereen heeft genoten van de koffie / thee , is het dan echt tijd om te gaan beginnen en verhuist het gezelschap naar de andere kant van Nieuwe Nobelaer. Nadat iedereen weer een plekje heeft gevonden neemt Els het woord en heet de burgemeester van harte welkom.

Els heeft onlangs het Seniorenhart opgericht. Ze heeft jarenlang fijn gewerkt bij de Rabobank en de gemeente Etten-Leur, maar nu was het tijd om écht haar hart te gaan volgen en heeft ze gekozen om zich te gaan inzetten voor het welzijn van senioren. Mensen een leuke ochtend bezorgen, mensen helpen, mensen met elkaar in contact brengen, mensen laten lachen. Ja daar gaat zij voor!

Ook geeft Els wekelijks een ritmische workout aan ‘stoere’ vrouwen 50+
Zij geven deze ochtend aan de burgemeester en de senioren een demonstratie. Waarom de groep ‘stoere vrouwen’ heet wordt snel duidelijk. Met flesjes, gevuld met water, die als gewichtjes dienen nemen zij hun plaats in, en als de muziek dan aangaat geven zij een spetterende demonstratie waarbij niemand stil op zijn stoel kan blijven zitten.
De ritmische workout wordt in de maanden mei en juni iedere donderdag (uitgezonderd Hemelvaartsdag) ook lekker in de buitenlucht gegeven voor vrouwen 50+.

Na deze leuke demonstratie van de stoere vrouwen 50+ is het tijd voor de senioren.
Een groot rek met daarop plaatjes, die velen nog zullen herkennen uit hun schooltijd, wordt het zaaltje ingereden. Echter staat er onder deze plaatjes geen aap, noot en mies. Nee het is tijd voor een cursus Etten-Leurs dialect, want kent onze kersverse burgemeester het dialect al een klein beetje? Natuurlijk wordt dit lesje in dialect wel gegeven op de manier van het Seniorenhart. Met humor dus! Er is een leuk lied geschreven door een van de senioren, Jeanny Nowak, waar alle woorden in voorkomen  die op dit ‘Etten-Leurs plangeske’  van Frans Verschuren staan. Maar zingen zonder muziek is ook niet alles, dus neemt Jeanny Nowak ook de gitaar om het lied zelf muzikaal te begeleiden. Els neemt, uitgedost in een speciale outfit, de rol van juf op zich. Iedereen geniet zichtbaar van het samenzijn. Hierna was er nog tijd om nog gezellig na te kletsen. Natuurlijk is er ook altijd een luisterend oor en een helpende hand.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ? Neemt u dan eens contact op met Els van het Seniorenhart.

Het Seniorenhart

Els de Lange- van Haperen

Telefoon: 06- 315 365 11 E-mail: els@seniorenhart.nl Website : www.seniorenhart.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *