Home / Algemeen / Burgemeester De Vries krijgt het 1e exemplaar van het boekje ‘Een vliegtuig boven de Klappenbergse Heide’

Burgemeester De Vries krijgt het 1e exemplaar van het boekje ‘Een vliegtuig boven de Klappenbergse Heide’

Woensdagochtend reikte de schrijfster, Ine van Hoven, het 1e exemplaar van het boekje ‘Een vliegtuig boven de Klappenbergse Heide’ uit aan Burgemeester De Vries. De uitreiking vond plaats in het klaslokaal van groep 7, OBS De Springplank. Niet alleen de burgemeester kreeg een boekje, het boekje wordt in juni verspreid onder de groepen 7 van alle Etten-Leurse basisscholen. Dus ook alle kinderen in deze klas kregen alvast een exemplaar. Maar als de burgemeester in de klas op bezoek is, dan is dat natuurlijk ook een ideaal moment om die vraag die je nu altijd al wilde vragen te stellen. De ene na de andere vinger ging dan ook de lucht in toen Burgemeester Miranda de Vries vroeg of er nog vragen waren. Geduldig beantwoorde zij alle vragen uit de klas. En toen kwam de vraag “burgemeester heeft u ook insta ? “. Toen het antwoord ja bleek te zijn moesten natuurlijk wel even de instagram gegeven worden uitgewisseld.

Voor kinderen geschreven
Dit project is een samenwerking tussen het Jan Uten Houte (het streekmuseum Etten-Leur), Stichting Eerste Gemotoriseerde Vlucht in Nederland en het Nederlands Drukkerij Museum. Het realiseren van dit project is mogelijk gemaakt door de Mastboom-Brosens Stichting. Het boekwerkje is geschreven door Ine van den Hoven op een zodanige wijze dat het door kinderen makkelijk te lezen en te begrijpen is.

Heerma van Voss
Het verhaal gaat over het kind Stijn Mol uit de Zwartenbergse polder, die getuige wordt van de eerste vlucht van een gemotoriseerd vliegtuig in Etten, gerealiseerd door Heerma van Voss. Het verhaal past hiermee prima bij het thema van de Monumentenroute dit jaar in september: Heerma van Voss.

Samenwerking
De 2e (gemoderniseerde) druk van dit boekje is tot stand gekomen door een samenwerking van de 3 boven genoemde Etten-Leurse organisaties. Het wordt uitgereikt aan alle groepen 7 van de basisscholen van Etten-Leur, bijna 700 leerlingen. Zo kunnen de leerlingen op een leuke manier kennismaken met een stukje Etten-Leurse geschiedenis van 110 jaren geleden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *