Home / Agenda tip / Brabantse tante Roosje overleeft concentratiekampen door te dansen

Brabantse tante Roosje overleeft concentratiekampen door te dansen

 Dansen met de Vijand vertelt het waargebeurde verhaal van de Brabantse Roosje Glaser. In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het onvoorstelbare verhaal van zijn tante Roosje, een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Ondanks alles probeert tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes. Dit bizarre maar waargebeurde verhaal confronteert haar neef met wat ‘goed’ en ‘fout’ is. Dat blijkt niet zo simpel te definiëren. Uiteindelijk is iedereen verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Het verhaal van Roosje is juist in deze tijd weer pijnlijk actueel. Meer dan zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog zwelt het antisemitisme weer aan. Dansen met de vijand is een muziektheaterproductie met liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf terwijl ze in de kampen was en hits uit de jaren dertig.

Dansen met de vijand  vertelt een bijzonder verhaal over een levenslustige en dappere vrouw uit Brabant. Op zondag 6 mei is de musical in Nieuwe Nobelaer te zien. Kaarten à €25,- zijn verkrijgbaar op www.nieuwenobelaer.nl.

 

Dansen met de vijand
Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
zondag 6 mei | 15:00  uur | € 25,-

www.nieuwenobelaer.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *