Home / Algemeen nieuws / Bijna 800 Etten-Leurenaren speelden de Koerskaart

Bijna 800 Etten-Leurenaren speelden de Koerskaart

De spelperiode van de Etten-Leurse Koerskaart zit er op. Van september tot en met half november gingen bijna 800 inwoners met elkaar in gesprek over wonen, werken en leven in Etten-Leur. Het thema was: ‘Wij houden van Etten-leur’, met als symbool een groot rood hart. Team Etten-Leur, initiatiefnemer en met de gemeente als coördinator, kan tevreden zijn. Alle inbreng wordt nu goed bekeken. De eerste feiten en cijfers zijn bekend.

1600 uur aan mooie gesprekken

De Koerskaart is een vragenspel dat gespeeld werd door vele groepjes inwoners. Aan de hand van vragen spraken ze met elkaar over hoe zij wonen, werken en leven in Etten-Leur beleven. Wat ze samen willen behouden en verbeteren. De projectleider van de Koerskaart kijkt tevreden terug op de spelperiode. ‘Bijna 800 mensen deden mee aan de Koerskaart. Zij hebben elk zo’n twee uren over Etten-Leur gesproken. Dat betekent dat ze samen 1600 uren hebben gelachen, mooie verhalen gehoord en verteld!’, aldus Jessica van Sluijs.

Goede verdeling

‘We zijn er vooral trots op dat de Koerskaart gespeeld is door heel veel verschillende Etten-Leurenaren. Uit alle leeftijdsgroepen bijvoorbeeld.’ De gemiddelde leeftijd is 44,9 jaar, de oudste is 105 jaar. Zeven van de 12 wijken zijn aardig vertegenwoordigd. De meeste spelers kwamen uit Schoenmakershoek, Sanderbanken en het Buitengebied.

Aan de slag

‘De Koerskaart bleek een geschikte manier om ook mensen te bereiken die bij andere gelegenheden vaak niet aanwezig zijn: 80-plussers, laaggeletterden, scholieren en GGZ- cliënten bijvoorbeeld’, vertelt Jessica van Sluijs. ‘Op dit moment wordt hard gewerkt aan het verder bekijken van de resultaten. Daarmee gaan we aan de slag: onderwijs, verenigingen, ondernemers, allerlei organisaties, de gemeente, de gemeenteraad en natuurlijk inwoners zelf. Voor iedereen zitten er aanknopingspunten in om Etten-Leur nog mooier en beter te maken.’ Waar inwoners het meest tevreden over zijn? Over hun ‘dorp met stadse allure en voorzieningen’. En dat moet zeker zo blijven, vinden ze.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.