Home / Algemeen nieuws / Afvalscheiden in 2016? Etten-Leur doet het gewoon

Afvalscheiden in 2016? Etten-Leur doet het gewoon

Afval 3 x beter: beter voor het milieu, de portemonnee en voor de toekomst

Elk najaar stelt Gemeente Etten-Leur de nieuwe afvaltarieven vast voor het nieuwe jaar. Ook de afval- ophaal routes zijn bepaald. Er zijn dit jaar enkele wijzigingen.

 

Afval 3 keer beter

Door afvalscheiding en recycling kunnen veel grondstoffen hergebruikt worden en belas­ten we de wereld minder. Deze gedachte is ook meegenomen in de tarieven voor de afvalstoffen. Door goed te scheiden brengt u de afvalkosten omlaag. En daarmee draagt u óók nog bij aan een schone wereld. Voor nu en voor later.

 

Afvaltarieven nagenoeg gelijk gebleven

Als u komend jaar 9 maal de 180 liter restafval-container aan de weg zet, is het verschil met 2015 maar €2,40. Scheidt u echter goed uw afval, en heeft u maximaal 6 aanbiedingen, dan bespaart u €12,-vergeleken met afgelopen jaar. Een extra stimulans zorgvuldig gebruik te maken van alle andere inzamelmethoden voor overig afval. Plastic, drankkartons, blik, glas en GFT inzameling is gratis!

 

Er zijn slechts twee opvallende prijswijzigingen; die van de bigbag en het thuis ophalen van grof huishoudelijk afval. Deze prijzen zijn nu vergelijkbaar met commerciële bedrijven.

 

Afvalroutes

Voor 536 huishoudens wijzigt de route ten opzichte van 2015. Dit betekent dat de containers op een andere dag aan de weg gezet mag worden. De huishoudens waar dit voor geldt ontvangen een brief.

 

Gemeentelijke heffingen

Etten-Leur is binnen West-Brabant de op een na goedkoopste gemeente in reiniging-,  riool- en OZB-lasten. Door goede afvalscheiding kan de gemeente deze kosten ook in de toekomst  laag houden.

 

Alle informatie online

Via de gratis app Afvalwijzer heeft u alle actuele informatie over afvalsoorten, afvalinzameling en de meldingen voor úw straat op uw eigen telefoon. Op www.afval3xbeter.nl treft u ook alle actuele informatie. Heeft u vragen over afval en afvalinzameling dan kunt u contact opnemen via info@afval3xbeter.nl  of 0800-3336699 (gratis nummer). Op de website www.milieucentraal.nl vindt u vele tips.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.