Home / Algemeen nieuws / 80 mensen doen training reanimatie/omgaan met AED’s

80 mensen doen training reanimatie/omgaan met AED’s

Maandagavond verzamelde 80 vrijwilligers bij Blom aan de Handelsweg in Etten-Leur voor een cursus reanimatie/omgaan met AED’s. Deze gratis cursus werd georganiseerd door Verkeersschool Blom, Stichting Hartveilig en E.H.B.O. vereniging. De avond werd geopend door Wethouder Ron Dujardin.

Stichting Hartveilig
Stichting Hartveilig Etten-Leur is opgericht op 18 juli 2017. De stichting heeft als doel het inrichten en onderhouden van een 6 minuten Automatische Externe Defibrillator (AED) zone binnen Etten-Leur. Hartstichting Nederland heeft aangegeven dat met een AED zone de kans op overleven na een hartstilstand aanzienlijk groter wordt. Die moet dan wel binnen 6 minuten bij de patiënt zijn. Voor meer info zie de website www.hartveiligettenleur.nl

Verkeersschool Blom
Verkeersschool Blom vierde haar 50 jarig jubileum. Om die reden wilde deze onderneming als geste voor de Etten-Leurse maatschappij dit aanbieden.

Training
Hoe meer mensen met de AED’s om kunnen gaan, hoe beter. Voor vrijwilligers in welke vorm dan ook is dit een mooie aanvulling.
Inclusief examen duurde de training van 19.00-23.00 uur. Deelnemers ontvingen een reanimatie-certificaat. Met dit certificaat kunnen zij zich aanmelden bij Hartslagnu.nl. Bij een hartfalen in de buurt worden zij dan opgeroepen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.