Home / Algemeen / 50e AED in Etten-Leur geplaatst

50e AED in Etten-Leur geplaatst

Vrijdagmiddag is bij de Achtertuin aan de Hilsebaan de 50e AED in Etten-Leur geplaatst. Stichting Hart Veilig Etten-Leur, mevr. Baremans van de Achtertuin en burgemeester De Vries plaatsten gezamenlijk deze AED. Met het plaatse van deze AED heeft Stichting Hartveilig Etten-Leur er voor gezorgd dat er binnen een jaar tijd nu 50 AED’s  in de openbare ruimte zijn opgehangen in Etten-Leur. Hiermee kan iedereen binnen 15 minuten beschikken over een AED in geval van nood, echter streeft Stichting Hartveilig Etten-Leur er naar om van Etten-Leur een 6 minuten gemeente te maken. Dat wil zeggen dat iedereen in de gemeente Etten-Leur in geval van nood binnen 6 minuten over een AED kan beschikken. Om dit te realiseren zijn er nog zeker 50 extra AED’s nodig aldus vicevoorzitter Dylan Raats.

Op dit moment zijn de kasten waar de AED’s in hangen nog  beveilig met een cijferslot, dit is nodig gezien de recente diefstallen van AED’s. in een nood situatie kan de alarmcentrale 112 iemand voorzien van de code hiervan. De vrijwilligers die ingeschreven staan en dus een oproep krijgen bij een nood situatie krijgen de code in een sms toegezonden. Dankzij speurwerk van de stichting en een leverancier wisten zij nog enkele dagen geleden 3 van de 4 gestolen AED’s terug te krijgen.

zie: Stichting Hartveilig Etten-Leur en leverancier zorgen voor arrestatie verdachte van AED-diefstallen

Zodra het kan zullen de sloten dan ook weer verwijdert worden van de kasten waar de AED’s in hangen.  Het is immers de bedoeling dat in een noodgeval de AED’s voor iedereen makkelijk toegankelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *