Home / Algemeen / 3000 euro ingezameld met Run4Kika

3000 euro ingezameld met Run4Kika

Vandaag was de Run4Kika op het AVR Achilles terrein. De Run4Kika is georganiseerd door vijf basisschoolleerlingen. Sven Blanken 10 Lotte Blanken 9 Cas Blanken 8 Sophie Quaijtaal 9 Isis Mul 10 kwamen op het idee na dat een van de kinderen op internet had gelezen dat ongeveer 25 % van de kinderen die de diagnose kanker krijgen niet meer beter worden, en er nog veel geld nodig is voor meer onderzoek naar de ziekte en medicatie hiervoor.  Kika was voor hun het goede doel, een sponsorloop de manier.

ijverig hebben zij de afgelopen weken hun best gedaan om zoveel mogelijk deelnemers en sponsoren bij elkaar te krijgen. Ook riepen zij de hulp in van bedrijven en organisatie’s. De locatie werd door AVR Achilles ter beschikking gesteld, EHBO aanwezig voor de veiligheid, de muziek werd door verzorgd door Psound, Sound & Light, en IJgenwys en anders zorgde voor de innerlijke mens met heerlijke poffertjes. De deelnemers kregen gratis poffertjes, bezoekers konden poffertjes kopen. De opbrengsten van de poffertjes werden ook aan de dames voor Kika gedoneerd.

Na een warming up was het aan wethouder Kees van Aert om het officiële startsein te geven voor de run. Zelf liep hij ook een stukje mee. Ondanks de warmte waren de kinderen haast niet te stoppen en werd het ene rondje na het andere gerend. Van af de zij lijn werden er bekertjes water aangereikt aan de kinderen en met een tuinslag werd er voor nog meer verkoeling gezorgd. Door de grote inzet van de 5 kleine organisatoren was er bij de start al een flink bedrag bij elkaar gehaald. Echter kwam de teller na een succesvolle Run4Kika op 3000 euro. De 5 organisatoren waren zichtbaar trots op het opgehaalde bedrag, bezoekers maar vooral ook op de deelnemers die dit bedrag in deze warmte bij elkaar hebben gerent. Na afloop hielden de 5 dan ook zoals het echte organisatoren betaamt een mooi dankwoord aan iedereen. Voor de 5 gedreven basisschoolleerlingen is dan ook zeker een groot compliment op zijn plaats, dat zij dit hebben weten te organiseren met een klein beetje hulp van hun ouders.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *