Home / Agenda tip / 3 dagen vol optredens, workshops, exposities en feest tijdens het Cultuurweekend 8, 9 & 10 juni in Nieuwe Nobelaer

3 dagen vol optredens, workshops, exposities en feest tijdens het Cultuurweekend 8, 9 & 10 juni in Nieuwe Nobelaer

3 dagen vol optredens, workshops, exposities en feest tijdens het Cultuurweekend  8, 9 & 10 juni in Nieuwe Nobelaer

Nieuwe Nobelaer bubbelt en bruist tijdens het Cultuurweekend! Vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 juni presenteren leerlingen en cursisten wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben. Daarnaast is er tijdens dit weekend een doorlopende proeverij van bestaande en nieuwe cursussen die in seizoen 18-19 gepland staan. Bezoekers maken kennis met docenten, ontdekken hun creatieve talent tijdens één van de workshops of open lessen én kunnen genieten van diverse optredens. In alle hoeken en gaten van het gebouw is iets te doen. Deelname aan activiteiten en toegang tot optredens zijn tijdens het Cultuurweekend gratis.

 Vrijdag
Het Cultuurweekend start op vrijdagmiddag met het Sing-a-long feest voor alle basisscholen die deel hebben genomen aan het educatieve muziekprogramma Muziek met een staartje. Tijdens dit feestelijke concert zingen de leerlingen uit volle borst mee met de liedjes die tijdens de lessen aan bod zijn gekomen! In de avonduren presenteren de theaterleerlingen van Nieuwe Nobelaer de voorstellingen waar ze het afgelopen cursusjaar aan gewerkt hebben.

 Zaterdag
De zaterdag staat in het teken van workshops en proeflessen. Loop binnen bij de Muziekafdeling, doe mee met theater- en dansworkshops of ontdek jouw artistieke talent op de afdeling Beeldend. Om 13:00 uur gaan een aantal bibliotheekactiviteiten van start. Zo wordt er voorgelezen aan peuters en kleuters en kun je deelnemen aan de workshop Handlettering (vooraf inschrijven vereist).

Van 16:00 tot 17:00 uur mogen alle kinderen tijdens het Kinderconcert gezellig meezingen en dansen op de leukste liedjes uit o.a. Kinderen voor kinderen. De zaterdag wordt afgesloten met een spetterend concert van HoeDadso tijdens de Muzenacht.

Zondag
De zondag wordt afgetrapt met een Koffieconcert om 11:00 uur. Ook de rest van de dag kunnen bezoekers genieten van dans- en muziekoptredens verzorgd door leerlingen en ensembles van Nieuwe Nobelaer. In de bibliotheek wordt tussen 15:00 en 16:00 uur een Open Podium georganiseerd, waar lokale schrijvers, dichters, bloggers en vloggers hun werk kunnen presenteren. Aanmelden voor het Open Podium kan door te mailen naar infobibliotheek@nieuwenobelaer.nl.

 gratis toegang en programma
Het hele weekend staan de deuren van Nieuwe Nobelaer voor iedereen open, de toegang is alle dagen gratis. Het volledige programma is te vinden op www.nieuwenobelaer.nl/cultuurweekend.

 

Cultuurweekend
Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
vr 9 juni               19.00 – 01.00
za 10 juni            11.00 – 00.00
zo 11 juni            10.00 – 17.30
gratis toegang | www.nieuwenobelaer.nl/cultuurweekend

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.