Home / Algemeen / Kinderen ontbijten met wethouder van Etten-Leur

Kinderen ontbijten met wethouder van Etten-Leur

Vanochtend verzorgden leerlingen van SBO het Kompas uit Etten-Leur een ontbijtje voor wethouder Jean-Pierre Schouw op hun school. In de kantine gaven ze met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen samen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.

 

Het college onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters en -colleges in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de wethouder uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

 

Donatie aan de LINDA.foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalde wethouder Schouw symbolisch voor het  ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen. De van SBO het Kompas namen de cheque met een bedrag van € 50 in ontvangst. Wethouder Jean-Pierre Schouwe kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het ontbijt is een belangrijk moment van de dag. Ik vind het altijd heerlijk om samen de dag starten met een goed ontbijt en een gezellig gesprek. En vandaag was het een extra bijzondere start, samen met al deze jongeren. Hopelijk zetten zij dit thuis voort met hun eigen gezin. ”

 

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 245 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 13e jaar op rij een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt sinds dit jaar ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.

Foto´s : Bulletin Media

DSC_5729

DSC_5732 DSC_5737 DSC_5738 DSC_5739 DSC_5741 DSC_5746 DSC_5753 DSC_5758 DSC_5764 DSC_5765 DSC_5773 DSC_5779 DSC_5788

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *