Home / Algemeen nieuws / vandaag bestaat de speelotheek 35 jaar

vandaag bestaat de speelotheek 35 jaar

vandaag bestaat de speelotheek 35 jaar. Dat wordt gevierd met een klein feestje voor kinderen én hun ouders bij Nieuwe Nobelaer. Leuke optredens en spelletjes vullen het middagprogramma, waarvoor iedereen is uitgenodigd.

Al 35 jaar kunnen gezinnen uit Etten-Leur en regio kwalitatief goed speelgoed lenen bij de speelotheek voor educatieve doeleinden, maar vooral voor vermaak. Een mijlpaal; dit koraal jubileum. Dat viert de speelotheek graag met al haar leden, vrijwilligers en andere geïnteresseerden. iedereen was uitgenodigd bij Nieuwe Nobelaer voor een gezellige middag met optredens van Huub Hangop en het Opleidingsorkest. Uiteraard waren er ook spelletjes uit het speelotheek-assortiment om eens uit te proberen, van sjoelen tot blikgooien. De kinderen konden zelfs leuke prijzen winnen.

Hoe het begon

Onder de naam ‘Sam-Sam’ opende de speelotheek o.l.v. Ria Dijkers, die nog steeds vrijwilliger is, in 1982 voor het eerst haar deuren. Tegen een jaarlidmaatschap van vijf gulden én een kwartje voor elk stuk speelgoed, konden kinderen destijds zo’n 300 verschillende geregistreerde stuks speelgoed lenen. Gestart in het vroegere tekenlokaal aan het steegje naast de Lambertuskerk, met nog een verhuizing naar Doornbos in de Spoorlaan, kwam de speelotheek in 1992 uiteindelijk terecht bij De Nobelaer.

De groep enthousiaste vrijwilligers van de speelotheek kijkt uit naar het jubileumfeestje!

 

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie