Home / Algemeen nieuws / Tovertafel bij Stichting ijgenwys en anders officieel in gebruik genomen

Tovertafel bij Stichting ijgenwys en anders officieel in gebruik genomen

Op 17 juli 2017 is er een Tovertafel geplaatst bij Stichting ijgenwys en anders, dit is mede door bijdrage van vele donateurs via een growdfunding tot stand gekomen.

Een Tovertafel is een interactieve projectie waarbij mensen gestimuleerd word om samen deel te nemen aan een gezamenlijk spel. In een tijd dat een gemeente dementie vriendelijk wil zijn en langer thuis wonen stimuleerd, zal er steeds meer beroep gedaan worden op dagbesteding om mantelzorgers te ontlasten. Binnen een dagbesteding is communicatie en beweging belangrijk. Hoe bereik je dat in groepsverband…………..

Het antwoord op aanvulling van de andere activiteiten is een Tovertafel.

Door de inzet van raadslid Clasien de Regt heeft er een inzameling plaatsgevonden en is de Tovertafel vanmiddag officieel in gebruik genomen.

Wethouder Dujardin speelde samen met Clasien de Regt, de heer De Weert van de Rabobank, de heer Van Bergen van De Helpende Hand en een deelnemer van Stichting IJgenwys en Anders het eerste spel op de Tovertafel.

Tevens zijn door een bijdrage uit het Rabobank coöperatie fonds een aantal deuren voorzien van een automatische deur opener om de rolstoeltoegankelijkheid te vergroten en is er een rolstoeltoilet gerealiseerd.  Ook hiervoor zijn er nog verschillende andere donaties geweest.

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie