Home / Algemeen nieuws / Steffi van Peperstraten en Laura Hamers genomineerd als Taalheld!

Steffi van Peperstraten en Laura Hamers genomineerd als Taalheld!

In het kader van de Week van de Alfabetisering is de Taalheldenverkiezing in het leven geroepen. Een TaalHeld is een taalcursist, taalbegeleider of bruggenbouwer die uitblinkt in successen, daadkracht en inspiratie. Deze criteria heeft Prinses Laurentien samen met een groep voormalig laaggeletterden ontwikkeld. In alle twaalf de provincies wordt deze week de TaalHeldenprijzen uitgereikt.

Door hun bijzonder verdienstelijke inzet en betrokkenheid bij het probleem van laaggeletterdheid in Etten-Leur en omgeving zijn Steffi van Peperstraten (Senior medewerker Bibliotheek Nieuwe Nobelaer) en Laura Hamers (Gemeente Etten-Leur) genomineerd als Taalheld. Donderdag 7 september jl. vond de verkiezing van Brabant plaats in Bibliotheek Veldhoven. Naast Steffi en Laura waren er 10 andere genomineerden.

Ondanks dat Steffi en Laura niet als winnaar uit de bus zijn gekomen, mag Etten-Leur trots zijn op haar eigen Taalhelden.

Taalhuis Etten-Leur
Er zijn 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Zij zijn laaggeletterd. In Etten-Leur heeft 10% van de bevolking een taalachterstand. Dit kan tot veel problemen leiden zoals solliciteren, een bijsluiter lezen, maar ook het voorlezen aan een (klein)kind. Om dit probleem aan te pakken hebben diverse partijen de handen ineen geslagen waaronder Gemeente Etten-Leur, Nieuwe Nobelaer en Stichting Lezen. Afgelopen jaar is Taalhuis Etten-Leur opgericht, een centrale plek in de gemeente voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of de computervaardigheden wil verbeteren. Samen wordt er gekeken naar de leerwensen en wordt er gezocht naar een passende cursus of een taalcoach in de buurt. Daarnaast zijn er in het Taalhuis boeken, computers en andere materialen te vinden om te oefenen met lezen of schrijven, of om de digitale vaardigheden te trainen.

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie