Home / Algemeen nieuws / Omdenken In Nieuwe Nobelaer

Omdenken In Nieuwe Nobelaer

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
Bijna iedereen heeft er wel eens van gehoord omdenken. Maar daar een avond vullend programma van maken ? Is het dan ook nog leuk ? Ja dit is Berthold Gunster en acteur Dion Vincken zeker gelukt. in een sterke show die een combinatie is tussen training/lezing en een theatervoorstelling weten zij het publiek van af de eerste minuut te boeien en geboeid te houden. Maar ook het publiek speelt een rol en door gedurende de show goed te reageren op geluiden en reacties uit het publiek blijft de interactie door de hele voorstelling.

Bij binnenkomst is het al snel duidelijk dat dit een andere avond zal worden als andere. Waar bij bijna alle voorstellingen juist gevraagd word de telefoon uit te zetten is hier juist de vraag om hem aan te zetten en vooral naar hart en lust gebruik te maken van social media.  Het thema van de avond is toch wel Kinderen grootbrengen en de frustratie en soms wanhoop die daar vaak voor ouders bij komen kijken. Het advies ?  Stop met ze op te voeden. In een combinatie van verhalen afgewisseld met hilarisch scènes schetsen Berthold Gunster en Dion Vincken een beeld wat voor vele ouders zeer herkenbaar is misschien soms wel confronterend. Maar wat zeker tot tranen van het lachen lijd. tegelijkertijd laat Berthold Gunster je op een compleet andere manier naar situaties kijken, want wat is nu werkelijk het probleem. Is dat het kind of juist de dingen die wij van het kind verlangen en de manier waarop het probleem. Gedurende de avond merk je dat je de voorstelling niet alleen erg leuk vind maar ook je kijk op problemen veranderd. En dat bepaalde dingen misschien wel eens niet een zo groot probleem zijn als dat je in eerste instantie dacht.

Is deze voorstelling dan alleen leuk voor ouders of mensen die op een andere manier veel met kinderen te maken hebben ? Nee zeker niet. Want buiten dat de show gewoon erg leuk en boeiend is. Is omdenken niet alleen op opvoedingsproblemen toepasbaar.

Het is Berthold Gunster en Dion Vincken gelukt om een show neer te zetten die leuk, boeiend en soms gewoonweg hilarisch maar die je toch aan het denken zet en een andere manier van denken bied. Soms zelfs zonder dat je dat op dat moment door heb. Zeker een aanrader en feest der herkenning voor ouders, leerkrachten en anderen die op welke manier dan ook met kinderen in contact komen.


Etten-Leur Magazine

Geef een reactie