Home / Algemeen nieuws / Nieuwe Nobelaer biedt iedere woensdagochtend advies over taalontwikkeling van jonge kinderen tijdens ‘Talige uurtjes’

Nieuwe Nobelaer biedt iedere woensdagochtend advies over taalontwikkeling van jonge kinderen tijdens ‘Talige uurtjes’

Om ouders en verzorgers te ondersteunen bij de taalontwikkeling van jonge kinderen biedt Nieuwe Nobelaer iedere woensdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur Talige uurtjes. De Talige uurtjes zijn gratis inloopuren waarbij een lees-mediaconsulent aanwezig is in de kinderruimte van de bibliotheek. Tijdens de Talige uurtjes geeft de consulent een rondleiding door de bibliotheek en geeft ze advies over boekstart, boeken, lezen en media voor jonge kinderen.

Deskundigen aanwezig tijdens Talige uurtjes
Met regelmaat zal er tijdens de Talige uurtjes ook een deskundige aanwezig zijn die kennis zal delen over specifieke onderwerpen zoals lichaamstaal, taalstoornissen en opvoeding. Op woensdag 11 oktober zal deskundige Mariette Alofs vanaf 10:00 uur aanwezig zijn en uitleggen hoe ouders aan de hand van babymassages de lichaamstaal van hun baby nog beter kunnen begrijpen.

 

Lezing over hooggevoelige kinderen op 5 oktober
tijdens Week van de Opvoeding
Tijdens de Week van de Opvoeding organiseert Bibliotheek Nieuwe Nobelaer een lezing die handvatten biedt om kinderen die last hebben van hooggevoeligheid nog beter te begrijpen en te kunnen ondersteunen. Aan de hand van praktische tips vanuit een holistische visie laat spreker Annemiek Coenen zien dat hooggevoeligheid een kracht kan zijn in plaats van een valkuil. De lezing vindt plaats op donderdag 5 oktober van 20:00 tot 21:00 uur in Bibliotheek Nieuwe Nobelaer en is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via mi.bruijns@nieuwenobelaer.nl of telefonisch via 076-5045200.

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie