Home / Algemeen nieuws / Musicalhit Sweeney Todd komt naar Etten-Leur!

Musicalhit Sweeney Todd komt naar Etten-Leur!

Stephen Sondheims musicalhit Sweeney Todd is een theatrale traktatie die het publiek over de hele wereld zowel liet gruwelen als deed smullen. Horror en humor gaan hand in hand en het verhaal wordt overgoten met prachtige muziek. Met acht Tony Awards op zak – inclusief Beste Musical – is dit Sondheim op z’n allerbest! René van Kooten, Vera Mann en Marjolein Teepen nemen in de Nederlandse versie de hoofdrollen voor hun rekening. De cast van twaalf acteurs wordt begeleid door een live band. Zondag 8 oktober om 15.00 uur is deze musicalhit te zien in Nieuwe Nobelaer!

verhaal
Sweeney Todd
 vertelt het verhaal van een onterecht veroordeelde barbier (René van Kooten) die terugkeert naar het negentiende-eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. Zijn weg naar revanche leidt hem naar mevrouw Lovett (Vera Mann), de vindingrijke eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. In hun opmerkelijke samenwerking vullen ze elkaar perfect aan: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen tot smakelijke pasteitjes. Bekroond met 8 Tony Awards – inclusief Beste Musical – is dit  Sondheim op z’n allerbest.

Achtergrond
Sweeney Todd werd bij het grote publiek bekend door de gelijknamige film met Johnny Depp. De Nederlandse vertaling en regie is in handen van Koen van Dijk, Marco Braam is muzikaal leider. Zowel Vera Mann als Marjolein Teepen mochten een prestigieuze Musical Award in ontvangst nemen voor hun rollen in Sweeney Todd. Daarnaast werd René van Kooten voor zijn vertolking van de titelrol door bezoekers van Musicalworld uitgeroepen tot Beste Acteur en werd Sweeney Todd tot Beste Kortlopende Productie gekozen.

Sweeney Todd   – René van Kooten, Vera Mann e.a.
Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
zo 8 okt.   – 15:00 uur – € 32,50
www.nieuwenobelaer.nl

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie