Home / Algemeen nieuws / Lezing over dementie door Huub Buijssen tijdens Wereld Alzheimerdag

Lezing over dementie door Huub Buijssen tijdens Wereld Alzheimerdag

donderdag 21 september in het Alzheimer Café in Nieuwe Nobelaer

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september zijn er allerlei activiteiten gepland in Nieuwe Nobelaer om de ziekte Alzheimer en andere vormen van dementie onder de aandacht te brengen. Hoogtepunt van de week is de lezing van Huub Buijssen die i.s.m. het Alzheimer Café georganiseerd wordt op donderdag 21 september van 19:30 tot 21:30 uur. Toegang is gratis.

Huub Buijssen
Buijssen is een bekend dementie-expert, psychogerontoloog, gezondheidszorgpsycholoog en schrijver van vijf boeken over dementie waaronder De heldere eenvoud van dementie en De magische wereld van dementie. Zijn boeken werden niet alleen hier bestsellers maar ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Engeland. Recent ontwikkelde hij in samenwerking met Geriant een online dementie cursus genaamd : Dementie Dichterbij.

lezing over dementie
Tijdens zijn lezing zal zijn bekendste boek centraal staan: De heldere eenvoud van dementie. Buijssen zal vertellen over het gedrag van mensen met dementie. Hij zal de diepere zin en betekenis duiden die schuil gaat achter de vaak vreemde en zinloos lijkende uitspraken en gedragingen van mensen met dementie.

Alzheimer Café Etten-Leur
Van maandag 18 tot en met vrijdag 22 september is het Alzheimer Café geopend in Nieuwe Nobelaer. In de bibliotheek is een hoek ingericht met informatie over dementie en een expositie van werkstukken van de Creatieve Werkplaats. Op dinsdag 19 september vertelt De Heemkundekring van 13:30 tot 15:30 uur Verhalen uit Grootmoeders Koffer. Op woensdag 20 september van 14:00 tot 16:00 uur komen mensen met dementie bij elkaar tijdens de Creatieve workshop om samen in een ontspannen sfeer met elkaar te schilderen, tekenen of werken met andere materialen.

Lezing over dementie door Huub Buijssen
Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
do 21 sep. – 19:30 uur, toegang gratis
www.nieuwenobelaer.nl

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie