Home / Algemeen nieuws / Jon van Eerd | Harrie let op de kleintjes

Jon van Eerd | Harrie let op de kleintjes

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]
Jon van Eerd stond donderdagavond met zijn nieuwe show “Harrie let op de kleintjes” in de Nieuwe Nobelaer in een bijna uitverkochte zaal. Harrie Vermeulen, het alter ego van acteur/toneelschrijver Jon van Eerd, speelt in Harrie let op de kleintjes wederom in een hem op het lijf geschreven rol: de antiheld die uiteraard in de meest komische situaties terecht komt.

Harrie Vermeulen is getrouwd met een landmacht officier (Margot Dames, die overtuigend acteert als militair en een wanhopige echtgenote) is door vrienden gevraagd op de tweeling Rex en Lex te passen. Als de tweeling plots blijkt te zijn verdwenen, ontspint zich een verhaal met daarin verschillende scenes en snelle dialogen, waarin Harrie Vermeulen en zijn niet zo snuggere vriend Sam (Arie Cupé ) die zich daarna onophoudelijk in de nesten blijven werken. De verschillende uitstapjes binnen de voorstelling zijn leuk verzonnen, zoals bijvoorbeeld een parodie op de Andrews Sisters, waarin Harrie in uniform een uiterst vermakelijke travestie act opvoert. Ook een leuk detail in de show is de luierinhoud die per abuis voor chocolademousse wordt aangezien.

Van Eerds vakmanschap draagt uiteraard de show, hij is in elke scene aanwezig, maar ook de andere 4 acteurs ( April van Amelsvoort ,Margo Dames, Arie Cupé en Zjon Smaal ) spelen professioneel, leuk en overtuigend hun rol.

Niet in beeld of op het toneel, maar zeker het vermelden waard, is het gezicht van Opsporing Verzocht, Ellie Lust, die via de portofoon communiceert met de acteurs!

Harrie let op de kleintjes is een komische hoogtepunt en heeft de bezoekers in Etten-Leur een heerlijke avond bezorgd.

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie