Home / Algemeen nieuws / Intouchables

Intouchables

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Zondagavond speelde de voorstelling Intouchables in een bijna uitverkocht Nieuwe Nobelaer.

Een voorstelling die vooraf toch wel de nodige verwachtingen oproept, zeker met Huub Stapel in de rol als de schatrijke Philippe.

En deze verwachtingen worden dan ook meer als na vervuld.

Intouchables veroverde in 2011 de harten van talloze bioscoopbezoekers. Alleen al in Nederland zagen meer dan 1,2 miljoen mensen de film over dit waargebeurde verhaal.

Het verhaal gaat over  de vriendschap tussen de geheel verlamde miljonair Philippe (gespeeld door Huub Stapel) en de straatarme ex-gedetineerde Driss (gespeeld door Cyriel Guds).

Driss wordt de persoonlijk verzorger van Philippe. Ze zoeken samen het avontuur, leren van elkaar en ontdekken ieder op een heel eigen manier de liefde.

Het verhaal laat duidelijk de verschillen in afkomst zien, en hoe twee totaal verschillende werelden bij elkaar kunnen komen.

Aan de ene kant de straatarme ex-gedetineerde Driss en zijn moeder, de andere kant de geheel verlamde miljonair Philippe met zijn dochter en secretaresse.

Het publiek wordt mee genomen in een soort achtbaan tussen humor en emotie.

Het decor bestaat uit twee grote halve cirkels die tijdens de voorstelling menig maal worden verplaatst en gedraaid, wat soms wel een beetje afleid.

Echter is het verhaallijn sterk genoeg om dit te kunnen hebben en maakt de kwaliteiten van de spelers dit meer als goed.

Vooral Huub Stapel in de rol als Philippe is erg sterk en haast tot in perfectie uitgevoerd.

De spelers zijn met deze voorstelling in staat om op het ene moment een traan van ontroering in de ogen van het publiek te toveren waar even later er juist weer tranen van het lachen zijn.

Dit was dan ook duidelijk te merken aan het publiek wat zichtbaar van het begin tot het einde geboeid was.

Na de voorstelling kwamen de spelers hun publiek bedanken in de foyer, wat toch altijd  een leuke extra is voor het publiek.

Intouchables en Nieuwe Nobelaer zullen voor velen mensen dit tot werkelijk een echte avond uit in het theater hebben gemaakt.

Intouchables is dan ook volgens ons zeker een aanrader en krijgt van ons dik verdiende 4.5 sterren.

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie