Home / 112 - Politie berichten / Extra aandacht voor aanpak fietsendiefstal bij winkelcentrum

Extra aandacht voor aanpak fietsendiefstal bij winkelcentrum

Politie, de winkeliersverenigingen, beveiligingsbedrijf Scorpions en de gemeente van Etten-Leur besteden de komende tijd extra aandacht aan het voorkomen van fietsendiefstal in het winkelcentrum. Ook willen ze de pakkans van fietsendieven vergroten. Daarbij hebben ze uw hulp nodig!

Er worden te veel fietsen gestolen bij het winkelcentrum in Etten-Leur. Per jaar doen ongeveer 100 mensen hiervan aangifte. Door middel van onder andere extra surveillance en de inzet van een lokfiets hopen de samenwerkende partners fietsendiefstal terug te dringen.

Wat kunt u doen?

De politie surveilleert opvallend en onopvallend om fietsendiefstal tegen te gaan en fietsendieven op heterdaad te betrappen. Uw hulp is daarbij hard nodig.
Stalt u uw fiets bij het winkelcentrum, zorg er dan voor dat uw fiets goede sloten heeft en dat u de sloten ook goed gebruikt. Maak als het kan gebruik van de bewaakte fietsenstalling.
Registreer uw fiets en laat uw postcode en huisnummer in het frame graveren.
Ziet u, als reiziger of als omwonende, iets verdachts bij het winkelcentrum of betrapt u een fietsendief op heterdaad, bel dan direct 112. Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon of personen en geef dit door aan de politie. Ook het maken van een foto van de verdachten kan een goed idee zijn. Blijf rustig en neem geen risico’s!

Zonder heler geen steler!

Koop geen gestolen fiets! U maakt zich dan schuldig aan heling en dat maakt u strafbaar. U kunt dit voorkomen. Koop een tweedehands fiets bij voorkeur bij een erkende vakhandel. Vraag de fietsenmaker om het framenummer en een omschrijving van de fiets op de aankoop bon te vermelden of leg deze gegevens zelf vast. Koopt u ergens anders een fiets, bijvoorbeeld bij een particulier? Bekijk de aangeboden fiets dan goed. Sommige kenmerken kunnen wijzen op diefstal, zoals een onleesbaar gemaakt(e) framenummer/postcode en sloten zonder sleutels. Trek de fiets bovendien na. Dit kan:
– in het fietsdiefstalregister van het RDW
– op de website www.stopheling.nl of via de speciale Stop Heling App. U kunt de app downloaden in de App Store, de Play store of op de website www.stopheling.nl
Vraag de verkoper zich te legitimeren. En vraag altijd om een aankoopbewijs of kwitantie met daarop het aankoopbedrag, framenummer, omschrijving van de fiets en legitimatienummer, naam en adres van de verkoper. Een eerlijke verkoper heeft hier geen problemen mee!
Kent u iemand die fietsen steelt of heelt? Meld het ons. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Meer informatie?

Bron: Politie

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie