Home / Agenda tip / Etten-Leurse stichting GUTz Foundation organiseert AFRIKARIBU evenement in strijd tegen hiv

Etten-Leurse stichting GUTz Foundation organiseert AFRIKARIBU evenement in strijd tegen hiv

In haar strijd tegen hiv in Tanzania organiseert de Etten-Leurse stichting GUTz Foundation op zaterdag 14 oktober het AFRIKARIBU evenement van 18:00 tot 02:00 uur in Nieuwe Nobelaer. Met AFRIKARIBU viert stichting GUTz haar driejarig bestaan en laat zij haar bezoekers kennis maken met de Tanzaniaanse kunst en cultuur. Bezoekers kunnen de smaak van Afrika proeven tijdens het theaterdiner, swingen op Afrikaanse R&B en reggae-hits tijdens de Bongo Flava Party of zelf sfeer maken tijdens de djembé workshops van Mwajuma. Alle opbrengsten van het evenement worden ingezet in de strijd tegen hiv in Tanzania.

Stichting GUTz Foundation
De Etten-Leurse stichting GUTz Foundation, opgericht in 2014 door Suzanne ter Haar, combineert in Tanzania gratis muziek- en theaterfestivals met het uitvoeren van hiv-testen. Op een laagdrempelige manier kunnen festivalbezoekers zich laten testen op hiv en krijgen ze voorlichting via interactieve theatervoorstellingen. Met succes, want sinds het eerste festival in 2014 hebben al zo’n 9000 mensen zich laten testen op hiv en zijn de meer dan 500 vastgestelde hiv-patiënten gekoppeld aan lokale klinieken voor medicatie en counseling.

AFRIKARIBU evenement
Met AFRIKARIBU viert stichting GUTz Foundation haar driejarig bestaan en laat zij haar bezoekers kennis maken met de Tanzaniaanse kunst en cultuur in hartje Etten-Leur. Het programma begint met een Afrikaans diner van 18:00 tot 20:00 uur. Tijdens het diner neemt Mwajuma de bezoekers mee naar de sfeer van de Tanziaanse festivals met haar ‘ngoma’ (Tanzaniaanse dans en -drum) en nadat de mama’s de borden hebben volgeschept voor het diner, vertelt een Tanzaniaanse gastspreker meer over het belang van GUTz in Tanzania.

Van 20:00 tot 21:00 uur kunnen bezoekers zelf onder begeleiding van Mwajuma sfeer maken tijdens de Djembé workshop en vanaf 21:00 uur mag iedereen de dansvloer op om te swingen op Afrikaanse R&B en reggae-hits tijdens de Bongo Flava Party. Het evenement duurt tot 02:00 uur.

Bijdrage aan de strijd tegen hiv
Bezoekers kunnen er voor kiezen om een diner-ticket (€35,-), feest-ticket (€ 15,-) of combi-ticket ( € 40,-) te kopen. Diner- en combi-tickets kunnen tot 8 oktober besteld worden. Tickets zijn te koop via Nieuwe Nobelaer. Alle opbrengsten van het evenement komen volledig ten goede van activiteiten die georganiseerd worden door stichting GUTz Foundation in haar strijd tegen hiv.

 

AFRIKARIBU
Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
za 14 okt. | 18:00 – 02:00 uur
www.nieuwenobelaer.nl

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie