Home / Algemeen nieuws / Etten-Leur doneert massaal kinderboeken voor Stichting Happy Hippo

Etten-Leur doneert massaal kinderboeken voor Stichting Happy Hippo

Etten-Leur doneert massaal kinderboeken voor Stichting Happy Hippo

Terwijl de politiek debatteerde en de laatste zwevende stemmers binnen probeerde te hengelen, zette Etten-Leur daadwerkelijk haar schouders eronder om de samenleving een stapje vooruit te helpen. Afgelopen weken hebben de inwoners van Etten-Leur massaal gehoor gegeven aan de oproep om lees- en prentenboeken te doneren die niet meer gebruikt worden. Bij elkaar zijn meer dan 1500 boeken verzameld.

 

Happy Hippo
De boeken worden gedoneerd aan stichting Happy Hippo die zich inzet voor kinderen uit de armste milieus van de samenleving. In samenwerking met de voedselbank stelt de stichting boxen samen met alle benodigdheden om deze kinderen een feestelijke verjaardag te kunnen bezorgen. Van slingers, ballonnen, limonade en traktaties tot cadeaubonnen, lees- en prentenboeken. De stichting heeft aangegeven aangenaam verrast te zijn met het overweldigende resultaat. “Wij zij zeer blij om te zien dat mensen zo massaal gehoor geven aan de oproep. Wij gaan nu onze uiterste best doen om de boeken op de juiste bestemming te krijgen.”

 

Bibliotheek Nieuwe Nobelaer
Het initiatief voor deze actie komt van Nieuwe Nobelaer, wiens taak het ook is om te anticiperen op maatschappelijke vraagstukken. “Ieder kind verdient het om het beste uit zijn of haar leven te kunnen halen. Ik hoop dat we met deze actie kunnen bijdragen aan een mooie verjaardag voor alle kinderen die dat goed kunnen gebruiken.” aldus Vliegenthart, directeur  van Nieuwe Nobelaer.

 

Overhandiging
De afsluiting van de actie vond op feestelijke wijze plaats op woensdagmiddag tijdens het 35-jarige jubileum van de speelotheek in Nieuwe Nobelaer. Na een korte toespraak waarbij ook de vele vrijwilligers van de speelotheek in het zonnetje werden gezet overhandigde Vliegenthart symbolisch een pakket met verzamelde prentenboeken aan Saskia Hardeman van stichting Happy Hippo. Stichting Happy Hippo en Nieuwe Nobelaer bedanken iedereen uit Etten-Leur die heeft bijgedragen aan de actie.

 

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.