Home / Algemeen nieuws / Drie gezinnen hebben de kermisattracties beoordeeld. De prijswinnaars zijn bekend!

Drie gezinnen hebben de kermisattracties beoordeeld. De prijswinnaars zijn bekend!

Voor de zesde keer heeft een jury de kermisattracties beoordeeld. Dinsdag 4 juli zijn de prijzen uitgereikt aan de winnaars.

Jurering

Een speciale vakjury heeft onopvallend tijdens de kermisdagen de ondernemers op ondernemerskwaliteiten en klantvriendelijkheid beoordeeld en geselecteerd. Er zijn vijf categorieën beoordeeld: Groot-vermaak, kindervermaak, familiezaken-Kijkwerk, behendigheid-/gokspel en foodzaken. Deze ‘vak’jury bestond uit een drietal gezinnen. De families Esbeukman, Woestenberg en Geldtmeijer, met een gevarieerde leeftijdsopbouw van de kinderen van 2,5  tot 14 jaar. Zo kon er een brede beoordeling plaatsvinden. De jury heeft met veel plezier de beoordeling uitgevoerd. De kinderen vonden het supergaaf om deze beoordeling te doen en hebben er erg van genoten. De kermis werd als zo positief ervaren dat het lastig was winnaars te kiezen.

Beoordelingscriteria

De jury heeft op diverse criteria gelet. Onder andere de presentatie van de attractie/zaak, de netheid van de attractie/zaak en de klantvriendelijkheid van de ondernemer en het personeel. Tevens zijn de prijs – kwaliteit verhouding, de gezelligheid, de emotie en het gevoel bij de attractie meegewogen. Tot slot telde mee wat de attractie bijdraagt aan de totale sfeer van de kermis in zijn geheel. Hierbij werd ook gelet op het bezoekersaantal en drukte bij de attractie of zaak.

Prijsuitreiking

Op 4 juli heeft wethouder Jean-Pierre Schouw op basis van het juryrapport de prijswinnaars bekendgemaakt. De prijsuitreiking vond plaats bij het poffertjes en grill terras. De meeste exploitanten waren hierbij aanwezig.

  • Bij de categorie Grootvermaak heeft  de heer Joop Hoefnagels, met de attractie Break-dance de prijs gewonnen. De jury oordeelde dat het een spectaculaire attractie is die een extra “kick” geeft. Een echte blikvanger met veel publieke belangstelling.
  • De categorie Kindervermaak heeft als winnaar de Grand-canyon van exploitant Bouke Kroon. Het uiterlijk van de attractie in combinatie met de vele blije gezichtjes van de kinderen maken het een topattractie.
  • Familiezaak-Kijkwerk, met het Lunapark/cakewalk  van exploitant Chris Reemer gooide ook hoge ogen. Volgens de jury is het lunapark een vrolijke attractie die leuk blijft en voor veel sfeer zorgt. Iedereen gaat er graag in en je kunt zelf iets doen. En het vriendelijk personeel helpt als het nodig is.
  • Bij de categorie Spel won de Kop van Jut  van exploitant A. Bootsma.  De exploitanten zijn jonge, leuke mensen en erg vriendelijk. Samen met een fraaie presentatie heeft de attractie veel aantrekkingskracht.
  • Ten slotte won Chips on a stick de prijs bij Foodzaken, van exploitant L. Scheffers. Een heerlijke smaak en dus erg lekker. Het ziet er leuk en aanlokkelijk uit. Maar belangrijker: een hele vriendelijke exploitant, die veel lacht.

Stimulans

Deze kermisprijs is een initiatief van de kermispromotiecommissie en vormt voor de kermisexploitanten en hun personeel een extra stimulans om de totale kwaliteit van de kermisexploitaties en het imago van de kermis te versterken. Etten-Leur is trots op zijn grote Zomerkermis. Ruim 60 topattracties zorgden ook in 2017 weer voor een groot feestelijk evenement.

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie