Home / Algemeen nieuws / Bas van basisschool ‘t Carillon maakt beste concept eyecatcher voor nieuwbouw Nieuwe Nobelaer

Bas van basisschool ‘t Carillon maakt beste concept eyecatcher voor nieuwbouw Nieuwe Nobelaer

Leerlingen uit groep 6 van diverse scholen uit Etten-Leur hebben afgelopen weken eyecatchers ontworpen voor de nieuwbouw van Nieuwe Nobelaer. Hiervoor kregen ze eerste les van een beeldend docent vanuit Nieuwe Nobelaer over wat een eyecatcher is en waar je op moet letten bij het ontwerpen. Dinsdagmiddag kwamen alle deelnemers bij elkaar voor de prijsuitreiking. Het werk van … van basisschool … werd verkozen tot het beste kunstwerk. Ook andere kunstwerken vielen in de prijzen. De winnaars mogen komend seizoen met de hele klas naar een voorstelling.

eyecatchers
De presentatie van de middag lag in handen van Natalie Timmers, beeldend docent die de opdracht heeft uitgezet op de scholen. Na het welkomstwoord van Natalie kreeg architect Roel ten Bras het woord die aangenaam verrast en vol lof was over alle inzendingen. “Al jullie kunstwerken bieden mij veel inspiratie. Ik denk dat menig ontwerper jaloers zou zijn op jullie creativiteit”. Ook wethouder Jan van Hal was zeer onder de indruk van alle kunstwerken en belichtte het belang cultuureducatie in een korte toespraak. Directeur/bestuurder Hilda Vliegenthart sloot de bijeenkomst af met de prijsuitreiking waarbij ze aandacht schonk aan ieder kunstwerk.

winnaars
De kunstwerken varieerden enorm. Van 2D tot 3D en van strak tot zeer kleurrijk, allemaal prachtig op een eigen manier. “Het was nog niet eens zo heel makkelijk voor de jury om een winnaar uit te kiezen. Ieder kunstwerk is prachtig op zijn eigen manier en heeft zijn eigen kracht” aldus Hilda. Bij de selectie van de winnaar lette de jury op een aantal belangrijke aspecten: het ontwerp moet interactief zijn, het moet weergeven dat Nieuwe Nobelaer voor iedereen is en het moet uiteraard vrolijk zijn. Het ontwerp ‘de kunstfontein’ van Bas van basisschool ’t Carillon voldeed het beste aan deze wensen van de jury en werd daarmee bekroond tot het winnende kunstwerk. Als prijs ontving de hele klas theaterkaartjes voor voorstelling Dummie de Mummie die het komende seizoen in Nieuwe Nobelaer te zien is.

aanmoedigingsprijs
Naast de hoofdprijs werden er ook prijzen uitgereikt aan kunstwerken die door de jury genomineerd zijn voor de aanmoedigingsprijs. In de prijzen vielen de ontwerpen van BSO de Leest, de Hasselbraam, de Klankhof en de Vincent.  Deze klassen mogen gezamenlijk een workshop naar keuze volgen  bij Nieuwe Nobelaer.

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie