Home / Algemeen nieuws / Aftrap Etten-Leurse Koerskaart in Nieuwe Nobelaer

Aftrap Etten-Leurse Koerskaart in Nieuwe Nobelaer

Maandagavond verzamelde ruim 50 inwoners van Etten-Leur zich in Nieuwe Nobelaer voor de aftrap van de Etten-Leurse Koerskaart. In groepjes van maximaal 8 personen gingen zij aan de slag met de Koerskaart. De Koerskaart is een vragenspel waarmee mensen in Etten-Leur geïnspireerd worden en dichter bij elkaar komen. Team Etten-Leur heeft het ontworpen, speciaal voor Etten-Leur. Team Etten-Leur is een groep van betrokken en enthousiaste inwoners van Etten-Leur. Zij startten met het maken van de Koerskaart: Saskia, Jamie, Ellis, Jac, Thérèse, Corry, Frans, Peter, Carlien, Lotte, Jan, Naomi, Jean-Pierre en Wim. De gemeente doet ook mee en financiert de Koerskaart.

De gemeente hoopt via de Koerskaart veel informatie op te halen voor het beleid van de komende vier jaar. Dat beleid wordt na de verkiezingen van de gemeenteraad – op basis van het nieuwe raadsprogramma – in één keer bijgesteld voor de komende vier jaar. Door gebruik te maken van de gegevens van de Koerskaart, kan de gemeente de komende jaren nog beter aansluiten bij wat de inwoners doen, denken en wensen voor Etten-Leur.  Er kan dan ook echt een gezamenlijk actieprogramma ontstaan voor Etten-Leur.

De Koerskaart is een grote kleurige poster met vragen. Die ligt op tafel en de groep doorloopt de vragen. Zo praat je stap voor stap met elkaar over wonen, werken, leven in Etten-Leur. Wat vindt ieder belangrijk, wat wil je anders, waar wil je aan meedoen. Loopt iemand al rond met een idee? Misschien vindt hij of zij al enthousiaste medestanders. Elk groepje schrijft zijn antwoorden op de poster. Elk groepje kan de antwoorden op de spelvragen toevoegen aan een bestand via de computer.

Doe ook mee! Vorm een groepje van 4 tot 8 personen en meld je aan op www.wijhoudenvanetten-leur.nl en vraag de gratis Koerskaart aan. Op die website vind je ook alle informatie over dit grootste inwonergesprek onder de titel ‘Wij houden van Etten-Leur’.

 

Etten-Leur Magazine

Geef een reactie