Team FormidabEL fietst langs zes gemeenten in actie tegen kanker

Etten-Leur 21 mei: Wist je dat 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker krijgt? Meer onderzoek zorgt voor preventie en betere behandeling van de ziekte. Team FormidabEL neemt deel aan Colsensation 2021. Zo steunt zij belangrijk wetenschappelijk kankeronderzoek en de zorg voor kankerpatiënten in de regio. Vrijdag 21 mei voerden zij regionaal actie.

Actiedag

Vrijdag 21 mei fietsten leden van Team FormidabEL een route van ongeveer 70 km langs diverse gemeenten in West-Brabant waarin enkele leden van het team werken. Met deze actiedag wilden zij extra aandacht vragen voor hun deelname aan Colsensation, en sponsorgelden ophalen voor meer onderzoek tegen kanker.

Deze actiedag voerde langs zes West-Brabantse gemeenten (Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge, Roosendaal, Zundert en Rucphen) en werd door diverse van deze gemeenten actief gesteund. Zo wachtte het team een warm welkom door burgemeester van Midden, gemeentesecretarissen Compagne en Slagboom, en door wethouders van Dorst, Wierikx en Lazeroms. Ook mocht Team FormidabEL enkele bijzondere gasten opnemen in het fietsteam van 21 mei. Gemeentesecretaris Michielse (Rucphen), wethouder Zopfi (Zundert) en wethouder de Bruijn (Rucphen) toonden zich uitermate sportief en betrokken bij dit goede doel. Samen met de teamleden volbrachten zij de route.

Wind tegen

Met windkracht 5 en 6 op de schaal van Bft was de route extra uitdagend voor de deelnemers van de actiedag. Anne-Marie van Ommeren: “Prachtig om te zien hoe getrainde en ongetrainde fietsers samen deze prestatie leverden. De slogan Samen Sterk geldt niet alleen voor onze strijd tegen kanker, maar geldt zeker ook voor de teamspirit die tijdens deze actiedag duidelijk weer naar voren kwam. En uiteraard grote dank voor iedereen die vandaag zijn tijd en energie gaf om meer aandacht en donaties te vragen voor het goede doel!”

Wie is Team Formidabel?

Team FormidabEL kent negen leden uit of rondom Etten-Leur. Alle leden hebben elk hun eigen ervaring met kanker. Vanuit die motivatie bedwingen zij tijdens Colsensation 2021 op 17 september de mt. Ventoux. Het team is een gemêleerd gezelschap, waarin ieder op zijn eigen manier bijdraagt. Team FormidabEL kent zowel de jongste deelnemer van Colsensation (12 jaar) als een van de oudste (70 jaar)!

Wat is Solsensation?

ColSensation is een evenement van Stichting Team Doelbewust uit Roosendaal om geld in te zamelen voor KWF kankerbestrijding en voor regionale kanker gerelateerde goede doelen. Sinds 2012 beklimmen ColSensation deelnemers jaarlijks de Mont Ventoux en allemaal met hetzelfde gevoel en doel om zoveel mogelijk donatiegelden op te halen om daadwerkelijk iets te doen om, op termijn, kanker te laten verworden tot een chronische ziekte.

Steun meer onderzoek tegen kanker, doneer hier!

Wil jij ook dat kanker vaker voorkomen en beter behandeld wordt? Je kan Team FormidabEL steunen door te doneren via deze link: https://www.colsensation.nl/teams/formidabel-1502239383/ Honderd procent van de donatiegelden gaat naar het goede doel!

Volg Team FormidabEL op Facebook: @Formidabel076.