1000e Handy-Car(e) rolstoel staat in Etten-Leur

 

Slecht ter been? Handy-Car(e) te leen

Handy-Car(e): de blauwe rolstoelen die nu ook in Etten-Leur gebruikt kunnen worden. De Handy-Car(e) stoelen zijn voorzien van een muntslot zoals we dat kennen van een winkelwagentje. Wanneer je een muntstuk in het slot stopt, kan je de stoel gratis gebruiken. De 1000e Handy-Car(e) staat in de parkeergarage, naast het trappenhuis/de lift van in- en uitgang Markthof. Hij is vanaf vandaag, dankzij de onthulling door wethouder Kees van Aert en Auke Porte (Coördinator Stichting Handy-Car(e)) te gebruiken.

Slecht ter been

Steeds meer mensen hebben een functiebeperking, maar zijn nog niet aangewezen op een rolstoel. Zij zijn slecht ter been of hebben een niet zichtbare handicap en zijn in een dusdanige conditie (bijvoorbeeld astmapatiënten) dat zij geen lange afstanden kunnen overbruggen. Ook het te lang staan bij loketten of balies is in veel gevallen voor hen zeer uitdagend. De Handy-Car(e) biedt uitkomst.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid van Etten-Leur verbeteren

Wethouder Kees van Aert vertelt: “Met dit initiatief worden mensen die minder mobiel zijn en niet in aanmerking komen voor een maatwerkvoorziening toch de gelegenheid geboden het winkelcentrum te bezoeken. De bereikbaarheid en toegankelijkheid van het centrum wordt daarmee ook voor deze mensen makkelijker.”

 

Kees van Aert vervolgt: ”Etten-Leur zet zich in om de toegankelijkheid, bereikbaarheid en veiligheid in de openbare ruimte en van onze voorzieningen steeds te verbeteren. Op die manier zorgen we er samen voor dat zo veel mogelijk mensen mee kunnen doen aan de maatschappij. We blijven ons in Etten-Leur samen inzetten om deze barrières te verminderen en te verkleinen. Door mee te doen aan het initiatief van Handy-care wordt Etten-Leur weer een beetje toegankelijker voor iedereen.”