In plaats van recordpoging in Etten-Leur zegt MaMi-bestuur: ‘Hang je Kieltje buiten!’

Etten-Leurenaren worden door het MaMi-bestuur aan het werk gezet om de kieltjes buiten te hangen. Iedereen wordt opgeroepen om carnavalszondag, 14 februari 2021, in plaats van het traditionele maandag, hun mooiste kieltje buiten te hangen.

Van een grootse samenkomst van inwoners op de Markt deze carnaval is uiteraard geen sprake dus werd naarstig gezocht naar een alternatief. En dat word nu een oproep aan heel carnaval minnend Etten-Leur: ‘Hang je kieltje buiten!’ De kieltjes mogen voor de ramen hangen of aan een paal gespijkerd worden. Uiteraard zijn er prijzen te winnen.

De Nieuwe Nobelaer had een soortgelijk idee en de samenwerking was snel een feit. Mensen die deel willen nemen aan deze activiteit kunnen zich opgeven via marketing@nieuwenobelaer.nl waarna het cultuurcentrum een kaart zal maken die wandelaars de mogelijkheid biedt om de creaties te bekijken. Wanneer zij dat doen kunnen zij zelf bepalen. Deelnemers moeten er wel voor zorgen dat de kieltjes op zaterdag 13 februari op hun plaats zijn zodat foto’s gemaakt kunnen, waarna een ‘onafhankelijke en deskundige’ jury de kunstwerken zal beoordelen.

Op zondag zullen de prijzen, coronaproof, uitgereikt worden. Het zijn waardebonnen die, te zijner tijd, besteed kunnen worden bij alle cafés van Etten en Leur. S.C. de Stijloren zullen tijdens hun vijfdaagse carnavalsprogramma ‘Vaste Prik’ zorgen voor opnames van de winnaars via livestream.