Schrijfactie Amnesty International bij Nieuwe Nobelaer met leerlingen KSE

Donderdag 10 december was het de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Rond deze datum komen wereldwijd mensen in actie en schrijven brieven voor anderen die onrecht is aangedaan. Deze Write for Rights actie van Amnesty International wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer. Een HAVO 2 klas van de KSE was hierbij aanwezig. Journalist Joost Klaverdijk begeleidde de bijeenkomst en daagde de leerlingen uit na te denken over het onderwerp mensenrechten. Heb jij ook tijd om een brief te schrijven? Ga dan naar www.writeforrights.nl

Effect Write for Rights
Tijdens Write for Rights worden er brieven geschreven naar autoriteiten van verschillende landen. Een grote hoeveelheid brieven maakt indruk en dwingt verandering bij wetshandhavers af. Niemand wil namelijk bekendstaan als onderdrukker of tiran. Voorgaande jaren veranderden de brieven levens: mensen werden vrijgelaten, hun marteling werd gestopt of ze kregen bescherming.

 

Schrijf mee!
Brieven schrijven werkt, dus schrijf ook mee. In verband met de coronamaatregelen kan dit niet bij Nieuwe Nobelaer Bibliotheek plaatsvinden, daarom roept het cultuurcentrum toch op mee te schrijven via www.writeforrights.nl. Met de kerstgedachte en de decembercampagne Aan wie denk jij in het achterhoofd een kleine moeite, groot gebaar.