Etten-Leur ontvangt Boom van het Jaar 2020 trofee

In oktober won de Etten-Leurse Moeierboom met de meeste stemmen van het publiek de verkiezing tot Nederlandse Boom van het Jaar 2020. Vandaag neemt burgemeester De Vries, samen met Wethouder Van Aert, de trofee in ontvangst. In februari vertegenwoordigt de Etten-Leurse Moeierboom Nederland in de Europese Boom van het Jaar verkiezing. Gemeente Etten-Leur, het SBNL Natuurfonds en Toeristisch Informatiepunt Etten-Leur roepen samen heel Nederland op om vanaf 1 februari te stemmen op de Moeierboom via treeoftheyear.org.

Burgemeester Bosma feliciteert en overhandigd trofee digitaal

In een videoboodschap feliciteert burgemeester Bosma van Gemeente Bladel Etten-Leur met het winnen van de verkiezing tot Nederlandse Boom van het Jaar 2020. Ook overhandigt hij de trofee digitaal en wenst hij de Moeierboom succes in de Europese verkiezingen.

Een trotse burgemeester en wethouder nemen de trofee in ontvangst

Burgemeester Miranda de Vries en wethouder Kees van Aert zijn zichtbaar trots tijdens de overhandiging van de trofee. Miranda de Vries bedankt alle stemmers: “Ook dit moeilijke jaar heeft gelukkig lichtpuntjes. Zo is het winnen van de Nederlandse Boom van het Jaar verkiezing er daar één van. Ik bedank iedereen die heeft bijgedragen aan dit lichtpunt. We zijn buitengewoon trost op onze prachtige Moeierboom. Ook is het geweldig om te zien hoe onze inwoners, ondernemers, organisaties en bezoekers zich samen hebben inzet om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Dat bewijst dat de Moeierboom, net als in de afgelopen 345 jaar, mensen samenbrengt en een boom is van ons allemaal.”

Moeierboom vertegenwoordigt Nederland in de Europese Boom van het Jaarverkiezing

De Etten-Leurse Moeierboom vertegenwoordigt in februari 2021 Nederland tijdens de Europese Boom van het Jaar verkiezing. We hopen natuurlijk van harte dat de Moeierboom ook internationaal gewaardeerd wordt.