Het Turfschip Etten-Leur pakt livestreams professioneel aan.

Vergaderingen, bijeenkomsten en evenementen waar veel mensen bij elkaar komen, dat is in deze tijden niet mogelijk. En het ziet ernaar uit dat het ook voorlopig niet mag of alleen in heel beperkte mate. Omdat mensen en organisaties met elkaar in contact willen blijven, kennis willen uitwisselen en het ‘zien’ van elkaar veel bijdraagt aan de beleving, is in Het Turfschip Etten-Leur fors geïnvesteerd om in-house livestreams aan te bieden.

“Als ondernemer moet je altijd creatief blijven en meebewegen met de markt. Of veranderingen nu komen door trends of door een pandemie” aldus Ruud Hoondert, exploitant van Het Turfschip Etten-Leur. In deze multifunctionele accommodatie met meer dan 5.000 m2 vloeroppervlakte, verdeeld over verschillende ruimtes, is gedurende de corona periode nog veel mogelijk gebleken. Met een uitgekiende routing in het pand en het toezien op het naleven van de regels werd er bijvoorbeeld nog een Indoor Speeltuin gebouwd waar in de maanden juli en augustus de jeugd van 5 – 12 jaar veel plezier aan heeft beleefd.

Professionele opzet
“Omdat de regels strenger worden en de verwachting is dat online vergaderen, events en meetings steeds meer ‘normaal’ gaan worden, hebben wij ervoor gekozen om in-house livestreams te gaan verzorgen.” vervolgt Ruud Hoondert. Met een streaming kunnen videobeelden worden getoond in de verschillende zalen binnen het pand, zodat toch verschillende groepen gelijktijdig bereikt kunnen worden. Met meerdere Full-HD camera’s wordt de vergadering of sessie geregistreerd en geven zo een compleet mogelijk beeld.

Een ruimte naast de theaterzaal is, in samenwerking met H-int Media, nu omgebouwd tot regieruimte, van waaruit de remote camera’s bestuurd worden en waar de regie plaatsvindt. Cameramensen in de zaal zijn niet meer nodig, afstand wordt nog meer gegarandeerd.

Hybride sessies
Naast livestreams is bij Het Turfschip ook de vraag naar hybride sessies toegenomen. Daarbij kunnen thuiswerkers of andere betrokkenen via een beveiligde verbinding het event, presentatie of vergadering bijwonen en reageren via Teams of Zoom. Zo is er direct interactie mogelijk tussen alle deelnemers, zonder dat ze fysiek bij elkaar hoeven te komen. Veiliger en het scheelt ook nog eens kosten op reizen.

De mens is een sociaal wezen
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de mens een sociaal wezen is en dat bij communicatie het ‘zien’ van de andere persoon heel veel bijdraagt aan de beleving en of de boodschap goed overkomt. Ook blijkt dat informatie dat uitgewisseld wordt tijdens live-events veel beter blijft hangen. De hybride sessies spelen hier bijzonder goed op in om toch de interactie te hebben én elkaar te zien.