Etten-Leurse Moeierboom wint Boom van het Jaar verkiezing!

De 350 jaar oude Moeierboom (een etagelinde) op de Markt in Etten-Leur kreeg, in de door SBNL Natuurfonds georganiseerde verkiezing, de meeste stemmen van het publiek. De Moeierboom op de markt in Etten-Leur is daarmee officieel gekozen tot Nederlandse Boom van het Jaar 2020. En volgend jaar vertegenwoordigt de Etten-Leurse Moeierboom Nederland in de verkiezing van de Europese Boom van het Jaar.

Buitengewoon trots op onze prachtige Moeierboom

Burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur reageert opgetogen: “als gemeente zijn we buitengewoon trost op onze prachtige Moeierboom. Ook is het geweldig om te zien hoe onze inwoners, ondernemers, organisaties en bezoekers zich samen hebben inzet om zo veel mogelijk stemmen te verzamelen. Dat bewijst dat de Moeierboom, net als in de afgelopen 345 jaar, mensen samenbrengt en een boom is van ons allemaal.

Verkozen uit 87 bomen

Uit 87 enthousiaste, emotionele, historische verhalen heeft een vakjury per provincie een boom genomineerd. Vervolgens kon er van 28 augustus tot en met 14 oktober 12:00 uur gestemd worden op de 12 bomen uit de 12 provincies. Massaal is er gestemd op de Moeierboom.

Moeierboom vertegenwoordigt Nederland in de Europese Boom van het Jaarverkiezing

De Etten-Leurse Moeierboom vertegenwoordigt in 2021 Nederland tijdens de Europese Boom van het Jaar verkiezing. We hopen natuurlijk van harte dat de Moeierboom ook internationaal gewaardeerd wordt.