Nieuwe Nobelaer Bibliotheek brengt geschiedenis tot leven tijdens Kinderboekenweek 2020

En toen?… Nou, van 30 september t/m 11 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Deze week staan alle activiteiten in het teken van geschiedenis en het tot leven brengen daarvan. Aan de hand van het thema ‘En toen?’ presenteert Nieuwe Nobelaer Bibliotheek een spetterende week die wordt afgetrapt met een openingsprogramma op woensdag 30 september.

Een tijdmachine is tijdens de Kinderboekenweek 2020 niet nodig, want met het lezen van boeken verken je in het heden de werelden uit het verleden. Op woensdag 30 september opent de Kinderboekenweek bij Nieuwe Nobelaer Bibliotheek met een spectaculair openingsprogramma met onder andere voorlezen, dans en de opening van de ruilkast. Verder wordt er voorgelezen door Pieter en Kirsten op woensdag 7 oktober en van zaterdag 3 t/m vrijdag 9 oktober geëxposeerd door de leerlingen van het Kinderatelier. Dit alles uiteraard rondom het thema geschiedenis.

Voorstelling & Lezing bekende namen
Ook ontvangt de bibliotheek twee bekende namen. Irene Laros speelt een poppentheatervoorstelling genaamd Het nieuws van gisteren. Een familievoorstelling voor slechts € 2,50 inclusief ranja, koffie of thee op zaterdag 10 oktober om 14:00 uur waarin onze geschiedenis op een unieke manier tot leven wordt gewekt. Maar wat als het nieuws van gisteren opeens het nieuws van vandaag wordt? Als dat maar goed komt…
Kinderboekenschrijfster Martine Letterie brengt op woensdag 7 oktober een bezoek aan Nieuwe Nobelaer. Vanaf 15:00 uur kan iedereen de schrijfster van onder andere Eenzaam in de oorlog ontmoeten en vragen stellen. Voor zowel de voorstelling als de lezing dienen tickets vooraf gereserveerd te worden i.v.m. een beperkt aantal plekken.

Daarnaast staat er de hele week een ruilkast in de bibliotheek waar kinderen eigen boeken met elkaar kunnen ruilen. Ga voor het volledige programma rondom de Kinderboekenweek 2020 – En toen? en tickets voor de lezing en voorstelling naar nieuwenobelaer.nl/kinderboekenweek