Nieuwe cultureel seizoen van start bij Nieuwe Nobelaer

Het theaterprogramma voor het najaar staat online, het gloednieuwe magazine verschijnt aankomende week, de kaartverkoop start dinsdag 1 september om 10:00 uur via nieuwenobelaer.nl én de Open Lesweek staat voor de deur. Cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer maakt zich op voor het nieuwe culturele seizoen 2020-2021.

Frisse start na onzeker maanden
De afgelopen maanden zorgde Covid-19 voor aangepaste activiteiten bij Nieuwe Nobelaer. Per 1 september bieden nieuwe richtlijnen de mogelijkheid tot heropening van o.a. het theater en de start van nieuwe lessen en cursussen.

Magazine in een nieuw jasje
In de eerste week van september verschijnt op 50.000 adressen in Etten-Leur en omgeving het gloednieuwe magazine van het cultuurcentrum. Met daarin interviews, achtergrondartikelen en uiteraard het theater-, evenementen- en cursusprogramma. “Met het nieuwe magazine, wat 3 tot 4 keer per jaar zal verschijnen, zijn we flexibeler dan met een jaarbrochure en kunnen we naast het actuele aanbod een kijkje achter de schermen geven van ons unieke cultuurcentrum. Daarnaast zorgt het frisse, nieuwe ontwerp voor extra leesplezier!”, aldus adjunct-directeur Colinda Vergouwen.

Najaarsprogramma theater
Donderdag publiceerde Nieuwe Nobelaer het theaterprogramma tot en met december op haar website. Op dinsdag 1 september start de verkoop voor deze voorstellingen. Het programma is erg gevarieerd. Liefhebbers van cabaret, toneel, musical en muziek, iedereen kan terecht in Etten-Leur. Ook aan grote namen, zoals Koefnoen Live, Igone de Jongh, Dennis van Aarssen (The Voice of Holland-winnaar), Vera Mann en Jandino Asporaat ontbreekt het niet. De jongste theaterliefhebber kan terecht bij Peppa Pig, Thomas de Stoomlocomotief en Belle en het Beest. 100% COCO is er speciaal voor de jeugd vanaf 9 jaar. Na het succes van afgelopen jaar is er ook dit jaar weer een literair diner. Dit keer wordt een 3 gangendiner tussen de boeken in de bibliotheek gecombineerd met verhalen van één van Nederlands beroemdste schrijvers, Louis Couperus. Ga voor het volledige theaterprogramma en kaarten naar nieuwenobelaer.nl

Open Lesweek
Voor iedereen die ambieert zelf op het podium te staan, zet Nieuwe Nobelaer de deuren open tijdens de Open Lesweek. Op zaterdag 12 september vindt de inloopmiddag muziek plaats van 14:00 – 16:00 uur en kan iedereen verschillende instrumenten uitproberen. Van maandag 14 t/m zaterdag 19 september kan van de andere cursussen geproefd worden. Afhankelijk van de les kan men meedoen of meekijken bij een theater- of dansworkshop of bij lessen fotografie, schilderen of pottenbakken. Het volledige (proef)rooster is te vinden op nieuwenobelaer.nl/openlesweek. Deelname aan de proeflessen is gratis.

Coronamaatregelen
Rekening houdend met de RIVM-richtlijnen heeft Nieuwe Nobelaer een protocol ontwikkeld om een bezoek aan het cultuurcentrum veilig te laten verlopen. Alle maatregelen rondom het coronavirus en hoe het cultuurcentrum de veiligheid van zowel bezoekers, artiesten en medewerkers waarborgt worden toegelicht op de website nieuwenobelaer.nl/jouwbezoek

Nieuwenobelaer.nl
Het volledige aanbod cursussen, lessen, voorstellingen en bibliotheekactiviteiten is terug te vinden op nieuwenobelaer.nl