Ook in de Leur regenboogbankjes geplaatst

Iedereen hoort erbij

Op donderdag 5 maart onthulde wethouder Kees van Aert de Regenboogbank op de hoek van het Raadhuisplein (bij de Hema). De Regenboogbank is een gebaar naar de LHBTIQ+ gemeenschap, en ook een statement. Wethouder Kees van Aert zei toen: “De boodschap die de gemeente Etten-Leur met de bankjes wil uitdragen is: Iedereen is hier welkom, iedereen hoort erbij en mag zijn zoals hij/zij wil.”

Vervanging oude banken voor regenboogbanken

De gemeente Etten-Leur beloofde ook in Leur regenboogbanken te plaatsen. Vandaag, maandag 20 april,  worden banken aan de havenkom in Leur vervangen door nieuwe regenboogbanken. In plaats van de banken in het gebruikelijke groen te verven, worden ze nu in de regenboogkleuren geverfd. Door op deze manier de regenboogbanken te vervangen, is het mogelijk om in het normale onderhoud dit gebaar te maken.