Nieuwe Nobelaer bevordert leesplezier: haal een gratis boekenpakket op!

Afgeschreven boeken worden gratis weggeven nu bibliotheek gesloten is

In vervolg op de aangescherpte maatregelen van het R.I.V.M heeft cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer moeten besluiten de bibliotheek met ingang van maandag 16 maart te sluiten. Deze maatregel geldt vooralsnog tot en met zondag 5 april a.s. Om inwoners van Etten-Leur toch leesplezier te kunnen bieden in deze stille dagen, is er vanaf woensdag de actie: Haal een gratis verrassingspakket op bij de Bibliotheek!

 

Afgeschreven boeken
Onlangs is de bibliotheek grondig opgeschoond en is er een boekenmarkt gehouden waar alle afgeschreven boeken te koop waren voor een symbolisch bedrag. Hiermee werd € 1.127,50 opgehaald voor het goede doel: abonnementen op de Bobo en Donald Duck voor gezinnen waarvoor een dergelijke uitgave niet in het budget past. Hoewel er veel verkocht is, is er nog een grote hoeveelheid afgeschreven boeken over. Medewerkers van de bibliotheek hebben hier verrassingspakketten van gemaakt, die vanaf woensdag 23 maart a.s. gratis af te halen zijn voor alle inwoners van Etten-Leur. De verrassingspakketten zijn er voor kinderen van verschillende leeftijden, jongeren en volwassenen.

 

Reserveren
Om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen en samenscholing bij de bibliotheek te voorkomen is voor de volgende werkwijze gekozen. Indien iemand interesse heeft in een verrassingspakket, dan kan men op www.nieuwenobelaer.nl/verrassingspakket  een formulier invullen en aangeven naar welk van de pakketten de voorkeur uitgaat. Vervolgens krijgt de inschrijver binnen 5 werkdagen een e-mail met de bevestiging en de datum en het tijdstip waarop het pakket opgehaald kan worden.

 

Er worden dagen en tijdslots aangewezen, zodat er steeds maar 1 bibliotheekbezoeker per keer geholpen wordt. Daarnaast worden de pakketten buiten bij de bibliotheekingang neergezet, zodat er geen contact is tussen de bibliotheekmedewerker en de ophaler.

 

Directeur-bestuurder Hilda Vliegenthart: “Toen de bibliotheek als laatste onderdeel van ons cultuurcentrum, na het theater en de lessen ook moest sluiten, stond er een moeder voor de dichte deur met aan elke hand twee kinderen en een grote boodschappentas. Ze ging met een lege tas naar huis. Dat beeld raak ik niet meer kwijt; ik ben zelf ook moeder, een pakket boeken kan enorm helpen”.