Agenda tip: VOF de Kunst met special guest in Nieuwe Nobelaer!

VOF de Kunst stond al vele jaren met succesvolle kindervoorstellingen in het theater, maar nu wordt het tijd voor de volwassenen. Want de kinderen van toen zijn de ouders van nu! In 2018 werd de 35e verjaardag van de hit ‘Suzanne’ groots gevierd met alle Suzannes met een gratis concert. In januari 2020 komt VOF de Kunst met een alomvattend programma naar het theater. In ‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ wordt een mooi overzicht gegeven van het veelzijdige repertoire van de band.  Aanstaande woensdag,  11 maart, is de voorstelling te zien in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur.

In de nazomer van 1983 verovert VOF de Kunst vanuit het niets het hele land met dat ene aanstekelijke lied: ‘Suzanne’. Als ‘Suzanne’ ook buiten de Nederlandse grenzen een hit blijkt te zijn (met ‘Susanna’) reizen de muzikanten jarenlang door bijna alle Europese landen. Uiteindelijk gaan er wereldwijd meer dan 3 miljoen exemplaren van ‘Susanna’ over de toonbank. Enkele jaren later wordt dit succes nog eens dunnetjes over gedaan. Opeens drinken we overal ‘Eén Kopje Koffie’. Het lied galmt door kroegen, zalen en stadions. De hits blijven zich aaneenrijgen: ‘Retour Sneek’, ‘Oude Liefde Roest Niet’, gevolgd door ‘Dikkertje Dap’ en andere legendarische liedjes van Annie M.G. Schmidt.
Met het theaterprogramma ‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ staat VOF de Kunst voor het eerst in het theater met hun repertoire voor volwassenen. Al zullen de kinderliedjes ook zeker niet geschuwd worden, want de kinderen van toen zijn de ouders van nu. Kortom, een feest der herkenning voor iedereen. Met oude hits, nieuwe muziek, meezingers en luisterliedjes. Nog altijd even energiek en aanstekelijk als toen!
Dat de muziek van VOF de Kunst tijdloos is, dat heeft de uitvoering van ‘Suzanne’ door Lange Frans en Baas B wel bewezen. Het nummer is op 22 november onder de naam ‘Stapelgek’ uitgebracht. Ook Nol Havens is op deze vernieuwde plaat te horen.
De special guest tijdens deze voorstelling is Tim Akkerman. Na zijn deelname aan Beste Zangers seizoen 2019 is Tim weer terug bij het grote publiek. Sinds 2014 toert hij met zijn vaste band ‘The Ivy League’ door heel het land.

‘Het bloed kruipt (waar het niet gaan kan)’ is op woensdag 11 maart 2020 te zien in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Er zijn nog kaarten voor de voorstelling te koop via www.ntk.nl of via www.nieuwenobelaer.nl.

Fotograaf: Ruut Dijkstra