Agenda tip: Nieuwe Nobelaer presenteert nieuw carnavalsfeest!

Nog even en het leutfeest barst weer los! Ook dit jaar biedt het carnavalsprogramma van Nieuwe Nobelaer voor ieder wat wils. Het evenementenplein is van 21 tot en met 25 februari volledig omgetoverd tot Medisch Centrum Nieuwe Nobelaer. Vijf dagen lang wordt er door jong én oud feest gevierd in het gehele pand.

Nieuw carnavalsfeest voor 18 jaar en ouder
De afgelopen jaren zijn dance- en hardstyleremixen van nieuwe carnavalskrakers bijzonder populair tijdens carnaval. Carnaval en dancemuziek waren nog nooit zo nauw met elkaar verweven. Tel daarbij op dat er in Etten-Leur voor de danceliefhebber vanaf 18 jaar tijdens carnaval niet echt een feest bestond en een nieuw carnavalsbal is geboren! Nieuwe Nobelaer presenteert op vrijdagavond 21 februari het Stuiterbal, hét carnavalsfeest waarbij je als liefhebber van carnaval, dance- en/of hardstylemuziek helemaal los kunt gaan. Het duo Dan CarnaFalk & Adje Leo (2/3 DJ Team van Hitjesdag) zorgen voor dansbare beats met hun eigen edits en zowel Ouwe Jongens Krentebrood als Linke Soep laten het evenementplein op zijn grondvesten stuiteren. Vanaf 20:30 uur gaat het feest los en host het publiek door tot 02:00 uur. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via www.nieuwenobelaer.nl of aan de balie.

Divers programma voor jong én oud
De allerjongsten kunnen op donderdag 20 februari al in de stemming komen tijdens het gratis evenement Carnavalsvoorlezen met muziek in Nieuwe Nobelaer Bibliotheek! Daarnaast kunnen zij onder begeleiding van vader, moeder, opa of oma carnaval vieren tijdens de spelletjesmiddag van het Muzematinee op zaterdagmiddag 22 februari (€ 4) of tijdens het altijd gezellige Pyjamabal op maandagochtend 24 februari (€ 4). De jeugd van 8 t/m 13 jaar kan van zondag t/m dinsdag tijdens het fameuze Colabal de bloemetjes buiten zetten. Ouders hebben geen toegang, dus lekker springen en hossen met vrienden en vriendinnen op de vetste carnavalshits! De deuren zijn vanaf 18:45 uur geopend, een kaartje kost € 7. Voor iedereen die te oud is voor het Colabal maar de kroeg nog niet binnen mag, is het Sjansbal hét carnavalsfeest voor alle tieners uit Etten-Leur en omgeving. Op vrijdag, zondag en dinsdag kan iedereen van 13 t/m 15 jaar uit z’n dak op carnavalsknallers en stevige feestnummers! Inmiddels is de helft van de kaarten in de voorverkoop al verkocht dus wees er op tijd bij en koop snel nog een kaartje (€ 7)!

Vaste prik op de carnavalsagenda is uiteraard het Muzebal op zaterdagavond. Wie nog geen kaarten heeft, vist helaas achter het net want het immens populaire carnavalsbal op zaterdag 22 februari was rond Kerstmis al volledig uitverkocht.
Dinsdagmiddag 25 februari is er vanaf 13:30 uur ook volop vertier voor ‘de jeugd van toen’ tijdens het 50+ bal (gratis entree) Een leutige carnavalsmiddag met verschillende optredens en uiteraard een bezoek van Prins Thomas III en zijn gevolg.

Naast alle bovenstaande evenementen vindt op zaterdagmiddag 22 februari vanaf 14:00 uur ook Onze Grote Carnaval Show plaats van omroep Ons West Brabant. Een middag volop carnavalskrakers van o.a. Sjansjee, Party Captains en Adje Ambiance. Tijdens deze carnavalsmiddag wordt tevens bekendgemaakt welk nummer verkozen is tot Onze Carnavalskraker 2020.

Alleen betaling met pin
Net als vorig jaar hanteert Nieuwe Nobelaer ook dit jaar cashless betalen voor de diverse evenementen tijdens carnaval. De Etten-Leurse carnavalsmunt Fleut kan bij de kassa’s per pin afgerekend worden. Vervolgens betaalt men aan de bar met de Fleut. Carnavalsvierders hoeven enkel hun bankpas mee te nemen, de portemonnee kan thuisblijven. Tijdens Sjansbal, Colabal en 50+bal is contant betalen nog wel mogelijk. Garderobe en toiletbezoek zijn gedurende alle carnavalsevenementen gratis.

Ga voor het volledige carnavalsprogramma en kaarten naar www.nieuwenobelaer.nl/carnaval