Agenda tip: Train je lachspieren tijdens een avondje cabaret in Nieuwe Nobelaer!

Begin 2020 goed met een ontspannen avond in het theater na alle hectiek van de feestdagen. Met 9 cabaretvoorstellingen op het programma in januari kan de bezoeker bij cultuurcentrum Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur genieten van gevestigde namen én cabarettalent. Van Urbanus en Javier Guzman tot Spruijt en Opperman en Fuad Hassen. De tranen zullen over de wangen rollen… van het lachen natuurlijk!

Aan wie geef jij cabaret in januari cadeau?
Na drie jaar toeren langs zomerfestivals zoekt de Belgische komiek Urbanus het knusse van het theater weer op. Donderdag 16 januari staat hij met zijn gloednieuwe voorstelling LIJ KNER GE SOP in Nieuwe Nobelaer. Absurde verhalen, grove leugens en gênante situaties worden afgewisseld met een broos of kinderlijk naïef liedje. Het wordt als vanouds gezellig! Vrijdag 17 januari is het podium voor Javier Guzman met zijn voorstelling Guzmán. In de voorstelling kijkt hij terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en hij vertelt dingen die nog niemand van hem wist. Het zijn dingen waar je normaal niet om moet lachen, maar deze avond wel. Dat staat nu al vast.

Afgelopen najaar was het cabaretduo Van der Laan & Woe op NPO 1 te zien met hun succesvolle tv-programma Even tot hier. Op woensdag 22 januari staan de heren live op het podium van Nieuwe Nobelaer met hun zesde voorstelling Pesetas. Van der Laan & Woe brengen een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, sketches en muzikale acts. De voorstelling kreeg maar liefst vijf sterren van De Volkskrant “Van der Laan & Woe zijn oergeestig in show vol fantastische vondsten”, bemachtig nu een van de laatste kaarten!

Maak kennis met cabarettalent in de Kleine Zaal
Spruijt en Opperman trappen het nieuwe jaar op donderdag 9 januari af met hun tweede avondvullende muzikale cabaretprogramma Heimweeën. De meiden verlangen naar een tijd waarin eigen keuzes maken weer hip is. In de persoonlijke voorstelling Speeltijd kiest Kasper van Kooten voor het eerst voor een rauwe stand-up comedy met maar slechts een barkruk en microfoon. Hij vertelt over zijn missers, geluk, familie, wereld, geloof en verslavingen. Te zien op donderdag 23 januari.

Maak op zaterdag 25 januari kennis met de typische hersenspinsels van Fuad Hassen. In zijn voorstelling Remmende Voorsprong weet hij kleine zaken op onnavolgbare wijze op te blazen en uit te spelen.
“En weer een toptalent uit Brabant”. Zo luidt de recensie over Nabil Aoulad Ayad, een talentvolle en veelzijdige theatermaker uit Waalwijk. In zijn eigen monopoly van pianospel, stand-up, zang en typetjes vertelt hij een prachtig verhaal waarin zijn zwakte uiteindelijk zijn kracht is geworden. Te zien op donderdag 30 januari, een kaartje kost slechts € 21,50.

Zijn jouw gedachten veilig bij mind-illusionist Jochem Nooyen?
Iedereen kent Victor Mids wel (o.a. Mindf*ck) maar mind-illusionist Jochem Nooyen (o.a. Rundfunk, Uri Geller show) heeft ook veel in huis. In zijn illusieshow Privacy zal hij het publiek van begin tot eind versteld laten staan! Met humor en magie zoekt Jochem uit of gedachten veilig zijn. Hij leest gedachten en achterhaalt schijnbaar moeiteloos wat het publiek denkt te kunnen verbergen. Voor slechts € 19,50 te zien op vrijdag 17 januari bij Nieuwe Nobelaer.

Ga voor meer informatie en kaarten voor de voorstellingen naar www.nieuwenobelaer.nl

Foto door fotograaf Liesa Servranckx