Agenda tip: Open huis en vrijdansen bij ABC Boogie Club Etten-Leur!

Sinds begin september wordt er op woensdagavond in Etten-Leur boogie woogie dansles gegeven. Om de leerlingen de kans te geven aan hun familie en vrienden hun geleerde kunsten te vertonen én om nieuwsgierigen de kans te geven om kennis te maken met deze dansvorm uit de jaren 50 organiseert ABC Boogie Club op zondag 15 december een vrije dansmiddag in Den Drempel aan de Papenstraat 47.

“We zijn gestart met bijna 40 aanmeldingen, aldus Annika Suiker, één van de twee oprichters, maar helaas hebben we van enkele daarvan ook weer afscheid moeten nemen.” “We merken dat de woensdagavond niet voor iedereen even handig is, helaas kunnen wij in verband met onze eigen agenda niet naar een andere avond overstappen” geeft Ed, de man van en mede oprichter uitleg. “Wij hopen wel dat ze kans zien om zondag de 15de langs te komen omdat ze allemaal wel het boogie-woogie virus onder de leden hebben.
Boogie woogie dansen is halverwege de vorige eeuw ontstaan als een van de vormen van Rock and Roll dansen. De basispassen zijn eenvoudig en door iedereen te leren en bij Boogie Woogie dansen worden geen acrobatische trucs uitgehaald. Het is dus voor iedereen die goed ter been is uit te voeren.
“Bij ons staat echt het plezier voorop, geeft Annika aan, vandaar ook dat we geen vast programma hebben. We bereiden de lessen thuis voor maar als de dansers sneller, langzamer of gewoon iets anders willen dan passen we dat direct aan.” “Ook dat is een voordeel van boogie woogie, vult Ed aan, er zijn zo veel variaties mogelijk bij elk figuur dat mensen er eenvoudig hun favoriet uit kunnen halen.” De leden zijn bovendien blij met de whatsapp groep. Na elke les worden daarin de filmpjes gedeeld van de geleerde figuren. De leden kunnen zodoende altijd nog even terugkijken hoe een bepaald figuur gedaan moet worden.
In februari gaat een deel van de paren door naar de gevorderden groep en zal er bij voldoende belangstelling weer een startersgroep worden opgestart.

Mocht je interesse hebben of gewoon eens willen kijken wat het is en hoe gezellig het is kom dan gerust op zondag 15 december naar Den Drempel. Het dansen duurt van 14:00 tot 17:00 uur en de toegang is gratis.
Voor extra informatie kijk op de facebookpagina van ABC Boogie club of bel of app naar 0614698426.

Op de foto de twee docenten in de kenmerkende starthouding van de Boogiewoogie(foto door de ABC Boogie Club)