Etten-Leur valt op! officieel geopend door wethouder van Aert

Onder het motto ‘Etten-Leur Valt Op!’ organiseert gemeente Etten-Leur samen met de basisscholen acties om de zichtbaarheid in het verkeer te verbeteren.

Vanmiddag bezocht wethouder Van Aert basisschool D’n Overkant. Zij hebben bij de ANWB meer dan 20 sjablonen voor stoepkrijt-graffiti aangevraagd, waarop staat: ‘Zet je licht aan’. Hiermee spuiten ze graffiti bij de fietsenstalling en op fietspaden om aandacht te vragen voor het aanzetten van het licht op de fiets. Vooral jongeren vergeten vaak hun verlichting aan te zetten.

Op donderdag 7 en vrijdag 8 november komt de landelijke ‘ValOpShop’ naar Etten-Leur. Deze ‘shop’ bestaat uit een opvallende bus en een promoteam. Zij spreken fietsers aan op hun zichtbaarheid in het verkeer. Er is ook een mobiele fietsenmaker bij aanwezig. Die kan kleine reparaties uitvoeren. Fietsers kunnen hier bijvoorbeeld ook een lampensetje aanschaffen en laten installeren. De ValOpShop staat op donderdag 7 november van 06:45 uur tot 8:45 uur op de Parklaan en op vrijdag 8 november op dezelfde tijden op de Bredaseweg. De ValOpShop staat deze dagen juist op de drukke fietsroutes vlakbij de middelbare school.

Om de week af te sluiten organiseert basisschool IKC de Vincent een leuke actie op het schoolplein. Hier spellen ze de woorden ‘Val Op!’ De kinderen dragen daarbij felgekleurde hesjes en reflecterende armbanden.

Tekst : Gemeente Etten-Leur