Modderig parcours op de cyclocross de Kogelvanger in Etten-Leur

Op de Kogelvanger in Etten-Leur werd zaterdag 2 november een veldrit in het kader van de West Brabantse Veldrit Competitie gereden. Op het bosparcours, wat 2200 meter lang is, kregen de deelnemers enkele venijnige klimmetjes. Verder werden brede bospaden afgewisseld met smalle technische stukken. Door de flinke regenval was het parcours flink modderig geworden.

De organisatie was weer in handen van de jubilerende Stichting Ricarflo, bestaande uit Arjan van Dorst, Cor van Dorst en Willem Dielemans. De Stichting viert dit jaar haar vijf jarig jubileum.

Er stonden zaterdag in totaal elf categorieën op het programma, te weten de vijf en zes jarigen ,zeven jarigen, acht jarigen, negen jarigen, tien jarigen, elf en twaalf jarigen, dertien en veertien jarigen, vijftien en zestien jarigen, vrouwen, categorie C 50+, B 40+ en tenslotte start om 15.25 uur categorie A 17+.

Ook wethouder Kees van Aert kwam namens de gemeente een kijkje nemen bij de Cyclocross. Hij deed een openingswoordje bij de start en heeft daarna de eerste huldiging voor zijn rekening genomen.