Agenda tip: Bomvolle novembermaand in de Nieuwe Nobelaer!

Ook in de maand november heeft Nieuwe Nobelaer een bomvolle culturele agenda! In de Grote Zaal van het cultuurcentrum maken verschillende grote namen hun opwachting. Zo trapt Pepijn Gunneweg, voormalig Ashton Brother, de maand af met zijn eerste solovoorstelling The Great Wonder, neemt Ellen ten Damme het publiek mee op een muzikale zinnenprikkelende reis, confereert, zingt en dicht Huub Stapel in zijn nieuwe show Het Huwelijk, staat Stef Bos na tien jaar zonder band alleen op het podium en wordt de strijd tussen The Stones en The Beatles opnieuw gevoerd. Medium Derek Ogilvie sluit de maand november af met zijn The Reunited Tour.

Via magische wereld naar Casablanca en verder
Op de eerste dag van november staat Pepijn Gunneweg met zijn eerste solovoorstelling The Great Wonder in Nieuwe Nobelaer. Pepijn, ook wel bekend van de tv-programma’s Het Klokhuis en Foute Vrienden, presenteert een 4-dimensionale show die zich voor, boven en tussen het publiek afspeelt. Het wordt een avond vol muziek, acrobatiek, variété, kleinkunst en magie.
Zaterdag 2 november brengt top-entertainer Ellen ten Damme samen met haar 8-koppige band The Magpie Orchestra een muzikale ode aan chansonniers en entertainers van de vorige eeuw, overgoten met een vleugje mystiek vanuit de oude culturen. Ze neemt het publiek mee op een muzikale reis naar Casablanca met prachtige muziek van onder meer Charles Aznavour, Edit Piaf, maar ook Fairuz, Rammstein en Josephine Baker.

Artiesten in hun kracht tijdens solovoorstelling
Na het succes van Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus komt Huub Stapel op zaterdag 16 november terug naar Etten-Leur met zijn one-man-show Het Huwelijk geschreven door Haye van der Heyden. Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub virtuoos rond dit aloude instituut.
Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.
Ook zanger en liedschrijver Stef Bos staat dit seizoen solo op het podium met zijn voorstelling RUIMTE. Het enige wat vastligt, is de openingssong want Stef stemt het repertoire af op de waan van de dag en de plek waar hij speelt. Zijn prachtige stem neemt het publiek mee. Leun achterover en geniet. Te zien bij Nieuwe Nobelaer op donderdag 14 november.

Gezocht: Beatlesfans!
Op vrijdag 22 november wordt de Grote Zaal verdeeld in twee vakken: een Stonesvak en een Beatlesvak. De muziekvete die in de jaren 60 alle muziekliefhebbers tot op het bot verdeelde, wordt opnieuw gevoerd door o.a. meestergitarist Harry Sacksioni, Manny Angeletti (internationaal Paul Mc Cartney’s bekendste vertolker) én Syb “Mick” van der Ploeg. Momenteel zijn er meer kaarten verkocht voor het Stonesvak dus we zijn nog op zoek naar Beatlesfans!

TV-medium komt naar Etten-Leur
Bijna iedereen heeft wel eens van Derek Ogilvie gehoord: één van Nederlands bekendste mediums die jarenlang te zien was op RTL4. Hoewel hij sinds 2016 niet meer op de Nederlandse televisie te zien is, houdt hij altijd nog theatershows door Nederland. Op zaterdag 30 november is Derek te zien in Nieuwe Nobelaer met zijn The Reunited Tour. Grijp uw kans om contact te maken met uw overleden dierbaren.

Pepijn Gunneweg – The Great Wonder (try-out)
Vrijdag 1 november 20:15 uur | € 24,50

Ellen ten Damme – Casablanca (try-out)
Zaterdag 2 november 20:15 uur | € 27,50

Stef Bos– RUIMTE
Donderdag 14 november 20:15 uur | € 22,50

Huub Stapel – Het Huwelijk (try-out)
Zaterdag 16 november 20:15 uur | € 29,50

The Stones versus The Beatles Battle
Vrijdag 22 november 20:15 uur | € 27,50

Derek Ogilvie – The Reunited Tour
Zaterdag 30 november 20:00 uur | € 30,90

Zin gekregen om een van deze voorstellingen in november te gaan bezoeken? Bestel dan nu je kaarten op www.nieuwenobelaer.nl.

Foto van Ellen ten Damme door Danny Ellinger.