Leurs-dialect-woordenboek gepresenteerd in molen de Lelie

Woensdagmiddag is het eerste Leurs-dialect-woordenboek gepresenteerd. De presentatie van ‘Opsu Lurs’, de titel van het woordenboek, werd gehouden in molen De Lelie. Jan Hendrickx, die de woorden en onderwerpen heeft verzameld en opgetekend en de grafische vormgeving van het boekje heeft verzorgd, heeft het eerste woordenboekje laten overhandigen door Tiny Augustijn aan zijn broer Nol Hendrickx die al 75 jaar lang ‘plat prot’, de dorpse benaming voor het dialect.Het Leurse spreekdialect is en blijft ‘prusies utzellufdu’als dat van het T├Ętteleurs dialect. Het Leurs-dialect-woordenboek bevat bijna 1.600 woorden. Bestellingen van de boekjes ( 7,00 euro ) kunnen gedaan worden op het e-mailadres jcg.hendrickx@hetnet.nl of telefonisch op nummer 076 5013305.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *