Agenda tip : Wilt u zien hoe een degeldrukpers werkt? Kom kijken op de zondagen 2 en 23 juni in het Drukkerijmuseum

e eeuw is te zien in “het oude drukkerijtje” uit de 50er jaren, voorzien van zetbokken, gevuld met loden letters en oude drukpersen. Kinderen gaan bij een bezoek aan het museum “aan het werk” met losse letters en diverse drukpersen. Een doe-museum dus. Op de bovenverdieping is de tentoonstelling “Marten Toonder -een uniek dubbeltalent-“ te zien. Bezoekers, waaronder verschillende Toonderkenners, zijn laaiend enthousiast over de inhoud en kwaliteit van deze tentoonstelling, die nog tot eind augustus te zien is. Ook op deze verdieping een krantenhoek, waar je stil kunt staan bij de hoeveelheid werk, nodig om één krantenpagina drukklaar te maken. Het Nederlands Drukkerij Museum is te vinden aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur. Het museum is open op dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 16.30 uur en op de zondagen 2 en 23 juni van 13.00 tot 16.30 uur. Meer informatie over het museum is te vinden op de website: http://www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu/.]]>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *